Vanredno u 37 opština, evakuisano 75 osoba

 

Vanredna situacija proglašena je u 37 gradova i opština. Vatrogasci spasioci su na terenu širom Srbije. Tokom noći evakuisano 75 osoba.

Voda je odnela most na Ibarskoj magistrali u mestu Adrani kod Kraljeva, tako da je u prekidu taj deo magistrale ka Čačku.

 

 

ČITAJTE I: Predstoji još jedan kišni period – pšenica i voće u problemu

 

 

Reka Belica koja je noćas ugrožavala Jagodinu opala tokom jutra, ali je sinoć 19 osoba evakuisano u Trnavi. Zbog izlivanja Lepenice, evakuisano je 14 osoba u kragujevačkim naseljima.

RHMZ upozorio na obilne padavine širom Srbije, najviše kiše u Borskom okrugu

Intenzivne padavine očekuju se u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji. Na istoku je na snazi je crveni meteo-alarm. Najviša temperatura biće do 26 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na obilne padavine širom Srbije.

Intenzivne padavine očekuju se u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji (20 do 40 mm), naročito u prvom delu dana, dok se najviše kiše prognozira za pogranični deo Borskog okruga ka Rumuniji (preko 60 mm), navedeno je u upozorenju.

Suvo vreme biće jedino na severu Srbije, dok se u ostalim krajevima očekuju obilnije padavine.

Jutarnja temperatura biće od 14 do 17 stepeni, a najviša dnevna od 18 do 26 stepeni. U Beogradu će povremeno padati kiša, s temperatura do 21 stepen.

Kišovito i oblačno vreme biće do kraja nedelje, ali se letnje temperature očekuju u ponedeljak.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a osim evakuacije, angažovani su na crpljenju vode u svim navedenim mestima.

Od 26. maja, kad su počele obilnije padavine na teritoriji Srbije, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na 603 intervencije sa ukupno 1.300 vatrogasaca-spasilaca sa 642 vozila i 632 pumpe i 55 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodin sa 17 vozila i 22 čamca.

Izvor: RTS