Veliko savetovanje o jagodastom voću 9. marta u Rekovcu

 

U Svečanoj sali hotela „Levač“ u Rekovcu, 9. marta 023. godine održaće se„Drugo savetovanje agrobiznis sektora jagodastog voća“.

 

 

ČITAJTE I: Drugi Međunarodni sajam poljoprivrede u Bogatiću

 

 

Organizuju ga Institut za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda, BioSens, istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema iz Novog Sada, Konzorcijum Zeleni „BERRY“ tim, Institut za voćarstvo iz Čačka, Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Novom Sadu, Hemijski fakultet, Univerzitet u Beogradu, Agronomski fakultet u Čačku, Univerzitet u Kragujevcu, Institut za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda i Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika Rekovac.

Osnovni cilj savetovanja je, osim upoznavanja proizvođača, hladnjačara, prometnika i stručnjaka iz oblasti voćarstva sa inovacijama u tehnologiji gajenja i čuvanja jagodastog voća, jeste i razvoj neophodnih kapaciteta za agrobiznis sektor jagodastog voća kako bi se prilagodili tendencijama i promenama na svetskom tržištu.

Takođe, jedan od ciljeva odnosi se i na potrebu za dualnim obrazovanjem, u čemu srednja Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika iz Rekovca i ogledno dobro sa modernim eksperimentalnim zasadima, koje će biti formirano u budućem periodu, imaju veliku važnost za sve regione u neposrednom okruženju. Učesnicima savetovanja će osim značaja primene savremenih tehnologija u proizvodnji jagodastog voća, biti  predstavljena i ekonomska analiza ove proizvodnje.

Predavači su eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva iz oblasti proizvodnje i čuvanja jagodastog voća, „pametne“ poljoprivrede i agroekonomije.

Pored predavanja, na štandovima organizatora i sponzora učesnici će imati priliku da se upoznaju sa njihovim naučnim radom, sadnim materijalom i tehnološkom opremom  i najnovijim dostignućima u oblasti proizvodnje  i prometa jagodastog voća.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

Savetovanje će omogućiti učesnicima da ostvare i lične kontakte sa potencijalnim partnerima u budućim poslovnim aktivnostima.

Zainteresovani za učešće na savetovanju mogu da se prijave putem linka:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMo2tzPhxK8JPsFSFmaDLa0Bp1-ltFiJ-l9NV9KHOhJtthjA/viewform?usp=sf_link

Za sve dodatne informacije o savetovanju i načinu prijave učesnika mogu se obratiti Mladenu Petroviću iz Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, na telefon 064/8435-335 ili imejlom na adresu mpetrovic@ipn.co.rs.