Vojvođanske poljoprivrednike očekuje veliki broj konkursa – šanse za mala i srednja gazdinstva

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, rekao je gostujući u emisiji Brazde na RTV, da će u narednom periodu fokus Sekretarijata biti na malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima.

Govoreći o konkursima, istakao je da je budžet nadležnog Sekretarijata za narednu godinu 6,9 milijardi dinara, te da je za pošumljavanje opredeljeno čak 2,5 puta više sredstava nego ranije.

Vojvođanskim poljoprivrednicima biće na raspolaganju veliki broj konkursa, a ono za čim je vladalo najveće interesovanje u prethodnom periodu jeste konkurs za navodnjavanje, te je za tu namenu opredeljeno 370 miliona dinara.

Ni mladi poljoprivrednici neće ostati bez finansijske podrške, za šta je Sekretarijat opredelio čak 200 miliona dinara, a investicije koje mladi poljoprivrednici budu realizovali sufinansiraće se iz pokrajinskog budžeta u visini do 90 procenata, a maksimalni iznos povraćaja po jednoj prijavi biće 1,5 milion dinara.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić, gost emisije Brazde

Takođe, sekretar Božić istakao je da će u narednim nedeljama biti organizovane dve on lajn konferencije posvećene mladima i budućnosti u poljopriredi, gde će 40 mladih paora moći direktno da postavljaju pitanja sekretaru.

Govoreći o terenskom radu, sekretar Božić je naglasio važnost neposredne komunikacije sa paorima, jer na taj način dobijaju smernice u kom pravcu da razvijaju buduće konkursne linije.

Izvor:RTV

Ostavite komentar