Vranje: Raspisani konkursi za podsticaje u poljoprivredi

 

Grad Vranje raspisao je javne pozive za dodelu podsticajnih sredstva registrovanim poljoprivrednim proizvođačima i udruženjima u oblasti poljoprivrede u 2022. godini.

Budžetom grada za ove namene planirana su sredstva u visini od 28,5 miliona dinara.

Javnim pozivom za dodelu podsticaja registrovanim poljoprivrenim proizvođačima opredeljeno je 16,5 miliona dinara.

Sredstva su namenjena za:

– nabavku kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa goveda, ovaca i koza

– nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa

– nabavku opreme za mužu – aparat za mužu

– nabavku opreme za orezivanje, drobljenje, sečenje i uklanjanje ostataka posle rezidbe voćnih vrsta – sečke, tarupi, mulčeri

– podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju – aluminijumske, pocinkovane čelične, čelične i plastične cevi i višeslojne folije za pokrivanje plastenika

– nabavku novih mašina za primarnu obradu zemljišta u sektoru voće grožđe, povrće (uključujući pečurke) i cveće (plugovi i tanjirače)

– nabavku novih mašina za dopunsku obradu zemljišta u sektoru voće grožđe, povrće (uključujući pečurke) i cveće (motokultivatori do 10 kw, međuredni kultivator, podrivač, setvospremač i tanjirače)

– nabavku mašina za primarnu obradu zemljišta u sektoru ostali usevi (žitarice, industrijsko, aromatično i začinsko bilje i dr) (plugovi i tanjirače)

– nabavku mašina za dopunsku obradu zemljišta u sektoru ostali usevi (žitarice, industrijsko, aromatično i začinsko bilje i dr) (međuredni kultivator, podrivači, setvospremači i tanjirače)

– nabavku mašina za đubrenje zemljišta u sektoru ostali usevi – žitarice, industrijsko, aromatično i začinsko bilje (rasipači mineralnog đubriva do 500 litara)

– podizanje, nabavku i opremanje sistema protivgradne zaštite u voćnjacima i višegodišnjim zasadima – protivgradna mreža, čelična žica, kape za stubove i kopče

– podizanje novih ili obnavljanje postojećih (krčenje i podizanje) višegodišnjih zasada voćaka i vinove loze

– kontrolu i sertifikaciju organske proizvodnje

– investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga – iskop/bušenje bunara

 

Rokovi za podnošenje prijava sa kompletnom dokumentacijom su:

– za meru kontrola i sertifikacija organske proizvodnje dostaviti najkasnije do 30. aprila ove godine

– za meru podizanje novih ili obnavljanje postojećih (krčenje i podizanje) višegodišnjih zasada voćaka i vinove loze dostaviti najkasnije do 15. aprila

– za meru Investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga – iskop/ bušenje bunara dostaviti najkasnije do 31. jula

– za ostale mere dokumentaciju dostaviti najkasnije do 31. maja

Javnim pozivom za dodelu subvencija za programske aktivnosti i poboljšanje uslova rada udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu opredeljeno je 12 miliona dinara, gde je rok za podnošenje prijave sa kompletnom dokumentacijom 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva na sajtu Grada Vranja www.vranje.org.rs.

Sve informacije i pomoć prilikom konkurisanja po Javnom pozivu mogu se dobiti u Odeljenju za privredu i ekonomski razvoj (kancelarija br. 37) Gradske uprave grada Vranja, u Ulici Kralja Milana 1 ili na kontakt telefon 017/402-348 svakog radnog dana.

 

Ostavite komentar