Vranje: Za unapređenje poljoprivrede i seoskog turizma 6 miliona dinara podsticaja

 

Regionalna razvojna agencija Pčinjskog okruga iz Vranja je raspisala konkurs za podsticajna sredstva za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i vanpoljoprivrednih aktivnosti na selu u Vranju za 2022.godinu.

Konkursom je planirana podrška fizičkim licima, nosiocima poljoprivrednih gazdinstava koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda, ali i fizičkim licima, ugostiteljima koji se bave pružanjem ugostiteljskih usluga u skladu sa Zakonom o ugostiteljstvu, seoski turizam. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu iznose 5.791.335 dinara.

 

 

ČITAJTE I: Vojvodina: Bespovratna sredstava za kupovinu nove opreme

 

 

U oglasu se navodi da je opšti cilj podrške poboljšanje materijalnog položaja poljoprivrednika i stanovnika u vranjskim selima kroz višegodišnje podsticaje u razvoj poljoprivredne proizvodnje, preradu poljoprivrednih proizvoda i razvoj vanpoljoprivrednih aktivnosti na selu.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 
 
 
 

Podsticajna sredstva namenjena su za: nabavku nove opreme, mehanizacije i repromaterijala potrebne za poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda; nabavku kvalitetnih priplodnih grla; podizanje novih višegodišnjih zasada voćaka i vinove loze i za razvoj seoskog turizma.

– Korisnici koji zadovolje uslove Konkursa mogu ostvariti pravo na podsticajna sredstva u iznosu do 300.000 dinara. Subvencija grada Vranja iznosi do 10% vrednosti ulaganja, odnosno do 30.000 dinara po korisniku podsticajnih sredstava. Preostali iznos podsticajnih sredstava korisnik će vraćati bez kamate, u periodu do 3 godine od dana potpisivanja ugovora – pojašnjeno je.

Konkurs je biti otvoren dok se sredstva predviđena po ovom konkursu ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2022.

Ostavite komentar