Za plastenike 80 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta

Poljoprivredna gazdinstva iz Vojvodine, ukupno 130 njih, juče su dobila podsticaj od Pokrajisnke vlade za podizanje novih plastenika u ukupnoj vrednosti od 80 miliona dinara. To znači da će realizacijom te investicije u našoj pokrajini pod plastenicima biti novih 125.000 kvadratnih metara. Ugovore o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke plastenika i opreme u njima uručio je pokrajisnki sekretar za poljorpivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić.

– Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu na ovaj način apsolutno podržava plasteničku proizvodnju. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednom prijavljenom na konkursu za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju, bio je 2,1 milion dinara. Ovaj iznos je bio viši za deset odsto za poljoprivredna gazdinstava čiji su nosioci žene, za poljoprivrednike čija se investicija realizuje na području sa otežanim uslovima rada i za mlađe do 40 godina – istakao je Božić.

Naime, ukupna vrednost svih ugovora je 132,3 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 80 miliona. Najveći broj ugovora danas je dodeljen poljoprivrednicima iz Odžaka, Rume, Novog Sada, Vrbasa i Bačke Palanke.

Piše: L. R.

Izvor: Dobro jutro

Ostavite komentar