Započet program AgroBusiness School – podrška za studente i jačanje poljoprivrednog sektora

 

Kompanija Al Dahra, u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom u Beogradu, započela je jedinstveni obrazovni program u Srbiji – AgroBusiness School, namenjen studentima završnih godina i master studija.

 

Nakon pažljive selekcije velikog broja kandidata, odabrano je 15 polaznika koji će pohađati teorijske i praktične module i biti u prilici da naučeno primene kroz plaćenu praksu. Najboljim polaznicima biće pružena mogućnost zaposlenja nakon završetka programa.

 

 

ČITAJTE I: Zelena revolucija agrara: Da li je regenerativna poljoprivreda šansa za prehrambenu industriju Srbije?

 

 

Cilj ovog projekta je da podrži studente u profesionalnom razvoju i pruži im jedinstvenu priliku da se upoznaju sa različitim aspektima industrije koju će kasnije i sami razvijati.

-U saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom u Beogradu, selektovali smo 15 polaznika koji će, u narednih godinu dana, usavršiti svoja teorijska i praktična znanja kroz individualni i grupni rad. Verujemo da će ovi mladi ljudi, nakon završenog programa, steći znanja koja će im pomoći da unaprede poljoprivredni sektor u našoj zemlji, a mi smo tu da ih u tome podržimo, kaže Tanja Kostić, Senior HR Business Partner kompanije Al Dahra.

Miroslav Živković sa polaznicima

Prvi polaznici AgroBusiness School programa dolaze sa različitih smerova poput agroekonomije, biljne proizvodnje, fitomedicine, zootehnike, prehrambene tehnologije, biotehničkog i informacionog inženjeringa.

U prva tri meseca, polaznici će pohađati različite teorijske module, gde će naučiti više o osnovama upravljanja, liderstvu, komunikaciji, timskom radu i drugim „mekim veštinama“.

-Završavajući fakultet, studenti dobijaju samo ulaznicu za pozorište, a koju će predstavu igrati i koju ulogu imati zavisiće od njihovih sposobnosti da izgrade dobre međuljudske odnose. Zato se mi trudimo da jedni druge bolje upoznamo, razumemo i zajedno kreiramo naše buduće uloge, kaže Miroslav Živković, predavač iz kompanije Franklin Covey Srbija.

U prva tri meseca, polaznici će pohađati različite teorijske module, gde će naučiti više o osnovama upravljanja, liderstvu, komunikaciji, timskom radu i drugim „mekim veštinama“

Nakon teorijske obuke, počevši od januara sledeće godine, dugogodišnji eksperti kompanije Al Dahra pokazaće polaznicima kako se efikasno upravlja resursima u biljnoj i stočarskoj proizvodnji, a dodatno će ih upoznati sa drugim poslovnim procesima poput prodaje, nabavke, finansija, logistike, održivog poslovanja itd.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Od kada posluje u našoj zemlji, Al Dahra Srbija je uložila više od 85 miliona evra u unapređenje operacija i proizvodnje. Ovaj napor je obuhvatio modernizaciju postojeće infrastrukture i izgradnju nove, kao i nabavku savremenih mašina i opreme. U skladu sa kontinuiranim strategijama ulaganja, kompanija planira da nastavi ovaj ciklus investicija i tokom narednih godina.

Nadogradnja investicijama je svakako i ulaganje u mlade u okviru industrije. Sa radnom snagom od 5.000 zaposlenih i poslovanjem u više od 20 zemalja, osim svojih proizvoda i usluga koje nudi na preko 45 tržišta, kompanija Al Dahra pruža primer uspešne poslovne prakse i omogućava pristup savremenim znanjima i tehnologijama u poljoprivredi.

Izvor: Al Dahra doo