Zrenjanin: 4. Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi 28.-30. oktobra

 

Simpozijuma o pivu, pivarskim sirovinama i opremi, po četvrti put će se održati  od 28. do 30. oktobra u hotelu Vojvodina u Zrenjaninu. Simpozijum je naučno-stručni skup čiji cilj je da istakne i ukaže na značaj piva, pivarstva iz različitih uglova, kao i da objedini sirovinu, tehnologiju proizvodnje i opremu iz oblasti piva.

Učešće na skupu uzeće vrhunski istraživači i naučnici iz oblasti pivarstva, hmeljarstva, sladarstva i opreme. Do sada su svoj dolazak potvrdili, kako kaže državni sekretar Ministarstva prosvete i profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu dr Viktor Nedović, stručnjaci iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Slovačke, a očekuje se i dolazak naučnika iz Bosne i Hercegovine i Češke.

U samoj organizaciji Simpozijuma učetvuje i Tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu, a prema rečima prof. dr Miodraga Kovačevića, ova škola ubuduće će obrazovati inženjere u pravcu tehnologije proizvodnje piva.

U organizaciji Simpozijuma učestvuje i Turistička organizacija grada Zrenjanina čija nastojanja su usmerena ka razvoju kongresnog turizma.

Na nedavno održanoj konferenciji o detaljima  4. Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi  govorili su Vlado Dašić, sekretar Organizacionog odbora Simpozijuma, prof. dr Miodrag Kovačević, prof. dr Jan Kišgeci, prof. dr Radovan Pejanović, profesor dr Viktor Nedović, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i direktorka Poljoprivredne stručne službe Kristina Salapura.

Piše: Jasna Bajšanski

Foto: Unsplach

Ostavite komentar