Zrenjanin: Drugi internacionalni festival vina u četvrtak, 24. juna

 

“Drugi internacionalni banatski festival vina” održaće se u četvrtak, 24. juna u Karađorđevom parku u Zrenjaninu. Ovogodišnji festival je promotivno izlagačkog karaktera. U okviru festivala održaće se i 21. etno manifestacija “Banatske vredne ruke” uz učešće velikog broja etno udruženja.  Neće izostati ni  stručna predavanja na teme koje su važne za vinare, razvoj vinarstva i vinogradarstva. Predavanja će se odvijajti  u prostorijama  Kristalne dvorane. 

Otvaranje festivala  i  kulturno umetnički program realizovaće  se na bini postavljenoj u Karađorđevom parka. U Kulturno-umetničkom programu učestvuju Milica Dosković vokalna solistkinja iz Zrenjanina, Bojan Miloradović, glumac Velikog teatra iz Jagodine, Ženska pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanina  „Filigran“, Kulturno-umetnička društva „Gik – Banat Pionir“, „Đerđef“ iz Zrenjanina“ i  KUD “Lola“ (Perlez- Stajićevo). Na festivalu će nastupiti i poznati zrenjaninski „Bid bend“ – Gagić i prijatelji. Manifestaciju će u 11h svečano otvoriti organizatori i gradski zvaničnici. Festival traje  od 10 do 20h.

Organizatori manifestacije su: Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija grada Zrenjanina, IP Media 023, Udruženje vinara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ i JP „Sportski objekti“, pokrovitelj je Grad Zrenjanin, a prijatelji manifestacije Kompanija Gomex i Barcino Tours.

Ostavite komentar