18. savetovanje voćara 10. decembra na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu

 

U amfiteatru Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu  u subotu, 10. decembra biće održano 18. Savetovanje voćara.. Organizator je Društvo voćara Vojvodine.

Na otvaranju Savetovanja govoriće prof. dr Zoran Keserović, predsednik Društva voćara Vojvodine, prof. dr Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta, Mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić.

 

 

 

ČITAJTE I: Sve o traktorima 2. decembra na novosadskom Poljoprivrednom fakultetu

 

 

 

 

Radni deo Savetovanja počinje predavanjem profesora Keserovića o novim izazovima u proizvodnji jabuke, trešnje i kajsije, sa posebnim osvrtom na tehnologije, sorte i podloge. Slede predavanja Jovana Knjeginjić iz DELTA AGRARA o iskustvima u proizvodnji klupskih sorti jabuke i prof. dr Nenada Magazina o suzbijanju skalda kod jabuke.

U panelu na temu „Novi izazovi u plasmanu i potrošnji jabuke – kako dalje“ učestvuju prof. dr Zoran Keserović, Kolinda Krehorović iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Julka Toskić iz kompanije AgroBrand-Srbija, Mitar Deurić, vlasnik COPA – cooperative of Pannonian apples doo, Dušan Milivojević iz APPLE WORLD DOO iz Riđice, Nikola Kotarac, direktor Zemljoradničke zadruge „Složni voćari“ iz Novog Slankamena i Zoran Đukanović, iz firme DOBRO VOĆE iz Slankamena.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

 

Savetovanje se nastavlja predavanjima na još tri aktuelne teme našeg voćarstva:

-Iskustva Srbije u suzbijanju bolesti i štetočina kod oraha, leske i trešnje:

dr Marko Injac, Jovanka Petrović i dipl. ing. master Petar Jeličić,

-Iskustva u proizvodnji sorti oraha sa lateralnom rodnošću: Dragan Madžovski iz kompanije Cendler Orah,

-Iskustva u proizvodnji stonih sorti maline – nova šansa malinarstva: Božo Joković, direktor Zemljoradničke zadruge „Agro eko voće“ iz Arilja.

Pitanja i odgovori, i aktivno učešće u diskusiji voćara iz cele zemlje i iz okruženja obeležje je ovog tradicionalnog okupljanja.

Svečano otvaranje zakazano je u 9 časova.