Baćina: Proteste 31. jula ne organizuje Inicijativa za opstanak poljoprivrednika

 

Poljoprivrednik iz Jaše Tomića Vukašin Baćina, reagujući na jutrošnju najavu protesta Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, izjavio je za Agrosmart da takva okupljanja na svoju ruku organizuje nekolicina koja se izdvojila iz ovog udruženja i da ti pojedinci nemaju pravo da predstavljaju Inicijativu i pozivaju se na njeno ime.

 

 

 

ČITAJTE I: Protesti poljoprivrednika u celoj zemlji najavljeni za nedelju, 31. jul u 10 sati

 

 

Jutros je, naime, grupa poljoprivrednika na društvenim mrežama objavila informaciju o tome da je MUP-u prijavljen protest za 31. jul ove godine širom zemlje, a kako se može videti u toj prijavi, u potpisu je Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije.

-Ja sam predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika, što se može videti na sajtu Agencije za privredne registre. Inicijativa nije najavila niti je policiji prijavila nikakve proteste. U organizaciji Inicijative neće ih biti budući da smo pre nekoliko dana imali sastanak sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem na kojem smo postigli dogovor o puštanju izvoza poljoprivrednih proizvoda i drugim zahtevima – kazao je za Agrosmart Baćina dodajući da neko najavom protesta u ime Inicijative pokušava da obmane poljoprivrednike.

On je kazao da je danas dobio poziv Policijske uprave u Zrenjaninu da u roku od 12 časova od momenta prijema zaključka dostavi sve informacije vezane za prijavu protesta poljoprivrednika 31. jula.

-Mi nismo zakazali proteste. Ovo je samo još jedana prevara javnosti u nizu od nekih ljudi da se naša borba za opstanak obesmisleni, kaže Baćina.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

Po njegovim rečima sledeći sastanak sa ministrom će se održati u toku ove nedelje.

-Naša borba za spas agrara se nastavlja pregovorima za stolom a ne na ulicama, izjavio je Baćina kao predsednik Inicijative, ukazujući da udruženje zahteva od nadležnih organa da utvrde ko je lažno u njihovo ime prijavio proteste Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Piše: S. G.

Izvor: Agrosmart

Foto: Pixabay

Ostavite komentar