Beograd: Belgrade Food Show 2020 u znaku panel diskusija

Treći po redu međunarodni sajam visokokvalitetne hrane, Belgrade Food Show svečano je otvoren juče. Zbog trenutne epidemiološke situacije ovogodišnji sajam održava se prvi put online i prate ga panel diskusije, predavanja i intervjua sa predstavnicima ključnih institucija i vodećim ekspertima industrije hrane. Proizvođači visokokvalitetne hrane i pića iz Srbije i regiona imaju priliku da i danas i sutra predstave svoje poslovanje i proizvode u online Expo zoni sajma, kao i da se sastanu sa kupcima i distributerima virtuelno putem B2B platforme.

U fokusu jučerašnjeg sajamskog dana bile su teme online prodaje hrane i kako su se na ovaj način rada prilagodili proizvođači, retail sistemi, ali i distributeri. Zajednički stav učesnika je da je online kupovina usled krize doživela ekspanziju. Navike potrošača su se promenile, raste broj ljudi koji poručuju i plaćaju online, ali je online sistemima potrebno unapređenje kako bi funkcionisali kao odvojeni sistemi i kako bi sam proces kupovine bio efikasniji.

Učesnici su imali priliku da se upoznaju i sa vinskom scenom Srbije i regiona, da saznaju koje su to najveće promene na tržištu hrane i pića tokom COVID perioda, kao što su menjanje potrošačkih navika, kratkoročni način na koji se planira kupovina, prilagođavanje okruženja u kom kupujemo i smanjenje kontakata na minimum kako bi se izbegao rizik od zaraze virusom Covid-19.
Danas se otvara panel diskusija na kojoj će se razgovarati o kratkim lancima snabdevanja hranom i njihovom značaju za lokalnu zajednicu, kao i kako rezultati SMARTCHAIN projekta mogu da pomognu iste. Diskutovaće se o jedinstvenom žigu kvaliteta domaćeg proizvoda, ali i industriji hrane i HoReCa sektoru. Učesnici će imati priliku da čuju i panel diskusiju renomirane britanske konsalting kompanije za prehrambeni sektor Fresh Montgomery na temu značaja brend identiteta.

Sajam Belgrade food show 2020 organizuje Asocijacija za promociju srpske hrane uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Privredne komore Srbije sa tendencijom da Srbiju uvrsti među lidere u industriji visokokvalitetne hrane u Jugoistočnoj Evropi.

Ostavite komentar