Crédit Agricole banka: Najveća tražnja za subvencionisanim kreditima

 

I ako je od održavanja 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu prošlo dve sedmice utisci posetilaca i izlagača još uvek se sumiraju.

Na pitanje kakav je bio odziv posetilaca na štandu Crédit Agricole banke, rukovodilac sektora za poljoprivredno bankarstvo Aleksandar Simić ne skriva zadovoljstvo i kaže da je posle dve godine, koje su bile u znaku kovid krize, ovo bio prvi Poljoprivredni sajam koji po broju izlagača, a i po broju posetilaca, ličio na godine pre pandemije. Ovo je značajna godina i značajan sajam i ovu baku jer je ona prvi put da nastupala kao deo Raiffeisen grupacije. Od simića saznajemo koje pogodnosti mladi farmeri imaju do kraja ovog meseca i za koje investicije učesnici u agro-biznisu pokazuju naveće interesovanje.

 

 

ČITAJTE I: Sremska Mitrovica: Otvoren Logističko-servisni centar Kite DOO

 

 

 

Da li ste zadovoljni nastupom Crédit Agricole banke na Poljoprivrednom sajmu?

 Poznati smo kao banka sa jedinstvenim pristupom ovom tržišnom segmentu izgrađenom prethodnih godina, baziranom, pre svega, na izuzetno dobrom poznavanju tržišta i bliskom odnosu sa našim klijentima. Naša ponuda uvek prati kompletan lanac poljoprivredne proizvodnje, od farmera, prehrambene industrije, dobavljača opreme i repromaterijala i kao banka koja ima 20 odsto tržišnog učešća u finansiranju poljoprivrednih gazdinjstava nama je prioritet bio da se pojavimo i da imamo atraktivnu i konkurentnu ponudu. Ove godine naša jedinstvena sajamska ponuda ticala se finansiranja pogonske mehanizacije i priključne, ukoliko se kupuje zajedno sa pogonskom mehanizacijom, kao i posebnih uslova za mlade poljoprivrednike. Za kredite u evrima, 6m euribor+3.5, ročnost do 10 godina, a za dinarske 6m belibor +3.99, na rok do 7 godina. Ove godine u fokusu su nam bili mladi poljoprivrednici i kreirali smo specijalne uslove baš za njih sa željom da im pružimo kompletnu podršku i pomoć kako bi imali sve uslove da unaprede svoju proizvodnju. Mladi farmeri, nosioci registrovanog gazdinjstva, mlađi od 40 godina, imaju dodatnu pogodnost – ukoliko otvore račun u Crédit Agricole banci do 30.6. 2022. godine, dobiće besplatno održavanje agro paket računa, prvih godinu dana.

Ima li naznaka za saradnju sa zadrugama, poljoprivrednicima, kompanijama?

Crédit Agricole ponuda prati kompletan lanac poljoprivredne proizvodnje, od farmera, prehrambene industrije, dobavljača opreme i repromaterijala. Sa klijentima imamo bliske, partnerske odnose i njihove potrebe su nam uvek na prvom mestu. U pitanju je veliki broj porodičnih gazdinjstava, zadruga i ostalih kompanija iz agro-lanca. Ali tokom održavanja Sajma naše kolege, menadžeri, su svo vreme bili na raspolaganju zainteresovanim poljoprivrednicima na našem štandu, za sva pitanja o dostupnim proizvodima i uslovima, tako da 35% zahteva za finansiranje dolazi od novih klijenata.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

Za koje pakete CAS su poljoprivrednici najviše zainteresovani?

 Generalno najveća tražnja bila je za subvencionisanim kreditima. Kada govorimo o namenama, bilo da su u pitanju subvencionisani krediti ili oni iz potencijala banke, podjednako su traženi krediti za repromaterijale u poljoprivrednoj proizvodnji – semena, pesticida, goriva i mineralnih đubriva, krediti za nabavku mehanizacije i kupovinu poljoprivrednog zemljišta, a u prethodnom peroidu dosta smo finansirali robote za mužu. Traženi su i krediti za izgradnju silosa, hladnjača, nabavku osnovnog stada, krediti za finansiranje projekata energetske efikasnosti.

 

Piše: Jasna Bajšanski

Ostavite komentar