Sremska Mitrovica: Otvoren Logističko-servisni centar Kite DOO

 

Površina od 2,1 hektar, kompleks objekata na1.000 kvadratnih metara koji sadrži kancelarijske prostorije za obavljanje poslova administracije i prodaje, izložbeni prostor, servisna radionicu od 200 kvadrata opremljena tako da se usluge servisiranja mogu raditi istovremeno na više mesta, zatvoren skladišni prostor koji će se koristiti kako za rezervne delove, opremu, tako i proizvode iz sektora agronomije, prostor površine 1.000 kvadratnih metara namenjen za skladištenje mašina na otvorenom i demonstraciju mašina – ovako ukratko glasi lična karta novog Prodajno-distributivnog centra Kompanije Kite DOO koji je juče otvoren u Sremskoj Mitrovici.

Otvaranjem poslovne jedinice u Sremskoj Mitrovici kompanija Kite DOO svoj potrfolio, koji osim poljorpivredne mehanizacije obuhvata i proizvode iz sektora Agronomije, približiće ne samo poljoprirednicima i poslovnim partenrima iz Srema, već i Mačvanima kao i kosrisnicima u Semberiji s’ obzirom na na to da je granica sa Republikom Srpskom blizu.

 

 

 

ČITAJTE I: ZSV: Cenovnik mašinskih usluga u poljoprivredi za 2022. godinu

 

 

 

U izgradnju i opremanje nove poslovne jedinice u Sremskoj Mitrovici, kao i novog objekta Kite DOO u Čeneju čije svečano otvaranje je zakazano za 13. jun, veliku finansijsku podršku dala je Neprofitna organizacijA HEPA Zrt – Mađarska agencija za razvoj izvoza, a u okviru projekta Programa za podršku investicijama Zapadnog Balkana.

Gabor Jenei: Investicija vredana 2,5 miliona evra, polovina sredstava od Mađarske agencije za razvoj izvoza

-Agencija Hepa Zrt je Mađarska agencija za pomoć inostranim preduzećima. Naš uspeh zavisi od toga koliko su uspešne naše firme u inostranstvu kojima pružamo pomoć. Reč je o investiciji u vrednosti 2,5 miliona evra. Naša agencija obezbedila 50 odsto ovog iznosa, rekao je Gabor Jenei, zamenik izvršnog direktora, HEPA Zrt.

Na konferenciji za novinare i obraćanju gostima na svečanom otvaranju Imre Kiš, generalni direktor kompanije Kite DOO podsetio je da su uvođenje najsavremenijih tehnologija koje predstavljaju ovu kompaniju, kako inputa i formulacija koji se koriste u biljnoj proizvodnji, a čine sektor Agronomije,  tako i u poljoprivednoj tehnici, zatim podrška korisnicima u svakom segmentu rada, saradnja sa poljoprivrednim gazdinstvima kroz maksimalno iskorišćenje programa podrške i stvaranje efikasnog i kvalitetnog radnog okruženja, njeni najvažniji ciljevi. Prema njegovim rečima, oni su već ostvareni, a zbog unapređenja saradnje sa poljoprivednim gazdinstvima neophodno je i realizovati investicije, a tu se ubraja i novi Logističko-distributivni centar u Sremskoj Mitrovici.

Glavni cilj je uvođenje najsavremenijih tehnologija koje predstavljaju ovu kompaniju

-Samo ovako moderni i dobro opremljeni kompleksi mogu da omoguće visok standard edukacije koji nastojimo da obezbedimo. Pravi primer ovoga jeste servisna radionica opremljena najsavremenijim alatima i dijagnostičkim instrumentima koja pruža mogućnost da mašine i oprema budu pripremljene za siguran i pouzdan dugotrajan rad, rekao je Kiš.

Imre Kiš: Samo ovako moderni i dobro opremljeni kompleksi mogu da omoguće visok standard edukacije koji nastojimo da obezbedimo

On je napomenuo da je Kompanija uložila trud da, približavajući se poljoprivrednim gazdinstvima,  smanji međusobnu fizičku distancu i na taj način aktivnosti i organizaciju rada učini efikasnijom. Sve aktivnosti na očekivanom visokom nivou usluga, u poslovnoj jedinici u Sremskoj Mitrovici, trenutno pruža 11 zaposlenih.

Ministar poljoprivrede Republike Mađarske  Ištvan Nađ, izrazio je zadovoljstvo što je na poseban dan koji se u Mađarskoj obeležava crvenim slovima, Dan  pčelara i meda, prisustvovao svečanom otvaranju.

Ministar poljoprivrede Republike Mađarske Ištvan Nađ: Naša pažnja se usmerava ka jednom jedinom cilju, a to je da imamo dovoljno hrane

 -Pred nama je mnogo izazova. Tu mislim na promenu klime i sušne periode koji su nam, uz koronu naneli puno briga. Sada  se odvija rat u neposrednoj blizini Mađarske što predstavlja novi izazov. Imajući sve to u vidu naša pažnja se usmerava ka jednom jedinom cilju, a to je da imamo  dovoljno hrane, rekao je Nađ.

On je napomenuo da sve to potvrđuje i činjenica da je i na društvenom planu došlo do velikih pormena.  Tako je poljoprivredna proizvodnja izbila u prvi plan u svim  diskusijama koje se vode na javnim mrežama.

Otvaranju Logističko-servisnog centra Kite DOO u Sremskoj Mitrovici prisustvovao je i veliki broj poljoprivrednih proizvođača

Nađ je izrazio i zadovoljstvo što je kompanija Kite Zrt, jedna od najuspešnijih poljoprvirednih proizvođača u Mađarskoj našla svoj dom i u Srbiji  i pohvalio rad i trud domaćih poljopivrednika jer je dolazeći u Sremsku Mitrovicu video odlično obrađene njive.

-Da bi se ostvarili željeni rezultati u poljoprivrednoj proizvodnji, odnosno obezbedilo dovoljno hrane, potrebno je osim dobrih resursa koji postoje obezebediti i odgovarajuće tehnologije. Znamo i vidimo  da imate izuzetno dobre prirodne resurse za proizvodnju i uz tu osnovu prilažemo, uz vaš rad i trud, svo znanje koje poseduje Kite DOO.  Hoću da kažem da će sva tehnologija  i znanje koje se nalazi u ovom preduzeću biti od velike koristi. Želim vam da to znanje i iskustvo koristite što šire i da budite veoma uspešni, reako je ministar Ištvan Nađ i dodao da ga posebno raduje činjenica da je osnova  ove saradnje prijateljstvo dveju zemalja.

 

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, takođe je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja novog Logističko-distributivnog centra.

– Čestitam svima vama zajedno jer ćemo imati  jednu dobru  bazu iz koje ćemo moći da razvijamo poljoprivedu na ovom prostoru, zaključio je ministar Nedimović.

Prodajni  asortiman kompanija Kite DOO je obiman i raznovrstan, a čine ga lideri svetskog tržišta kada je kvalitet u pitanju. Uz poljoprivrednu mehanizaciju najpopularnijeg, ujedno i najpoznatijeg i verovatno najvećeg proizvođača poljoprivredne mehanizacije na svetu JOHN DEERE, tu su još i proizvodni programi kompanija JCB, KUHN, JOSKIN, LKT, ALPEGO, ZAGO, DEGENHART, GRASDORF, GERINGOFF, IRRIMEC, OTECH, SIPTEC…

Tekst i foto: Jasna Bajšanski

 

Ostavite komentar