Crtica iz sajamskog života – Kad se bik zaljubi u kravu

 

Pred vikend u kojem se očekuju tropske vreline, donosimo jednu laku priču iz sajamskog života. Bikovi su na Poljoprivrednom sajmu oduvek privlačili veliku pažnju posetilaca i medija. Ništa drugačije nije bilo ni 1932. godine.

 

 

 

ČITAJTE I: Budimović: Novu Vladu čekaju predlozi za reanimaciju stočarstva koje je na izdisaju

 

 

 

 

Bik se zvao Bubi i napravio je cirkus zbog krave koje se zvala Elza. Bubi se te 1932. na izložbi pokoškao s bikom Robertom, koji je takođe “konkurisao” kod Elze. Opis sukoba iz ondašnjih novina glasi: “Naravno da je na izložbi nastala prava frka. Priređivački odbor je u galopu nestao za vratima kancelarije, jedan novinar koji je baš uzimao intervjue od jorkširskih nerastova, uspuzao se na telefonsku banderu, odakle je odmah telefonski obavestio policiju u kakvoj se opasnosti nalazi”.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

U izveštaju piše da je policija dojurila brzinom od 70 kilometara na sat, ali kasno, jer se Bubi u međuvremenu sam doveo u red. Onog novinara sa bandere kolege su još dugo zavitlavale da je napisao dva “riporta” pod naslovima “Između neba i zemlje u životnoj opasnosti” i “Tri minuta užasa na telefonskoj banderi”.

Izvor: Novosadski sajam

 

 

Ostavite komentar