„Čuvarkuća“ za čvarke i svinjsku mast kompanije „Bibli“

 

Kvalitet, tradicija i inovativnost ključne su reči kojima mogu da se opišu proizvodi porodične kompanije „Bibli“ odnedavno dobitnici kolektivnog žiga “Čuvarkuća” u okviru projekta Privredne komore Srbije „Stvarano u Srbiji“. U kompaniji najavljuju nova ulaganja u proširenje pogona i nabavku  mašina i opreme, ali i razvoj novih proizvoda sa kojima će, nakon  plasmana na tržište, konkurisati za dobijanje žiga “Čuvarkuća”.

-Naših osam proizvoda – različite vrste čvaraka i domaća svinjska mast za sada su dobili žig koji je potvrda uspešnog rada i želje da potrošačima obezbedimo kvalitetne proizvode stvorene po tradicionalnoj viševekovnoj recepturi, najkavlitetnijim domaćim sirovinama i uz primenu savremene tehnologije, ističe Gregor Guberinić, vlasnik i direktor kompanije “Bibli“.

Stvaranje uspešnog brenda, po njegovim rečima, veoma je zahtevan posao. Nije dovoljno samo imati po svetskim standardima kvalitetan proizvod, već i nešto posebno što ga izdvaja od drugih. U osnovi poslovne filozofije kompanije „Bibli“ su tri stuba od kojih, kako ističu, nikada ne odustaju, a to je kvalitet, tradicija i inovativnost.

 -Posebno nam je drago da je Privredna komora Srbije prepoznala našu kompaniju i naše domaće čvarke i svinjsku mast kao kvalitetne domaće proizvode, jer to su istinski tradicionalni po kojima je Srbija vekovima poznata. Ogromna je čast biti u društvu najvećih i najznačajnijih srpskih kompanija čiji su proizvodi dobili žig “Čuvarkuća”. Sigurni smo da će ovaj žig kao potvrda kvaliteta i domaćeg porekla doprineti većoj vidljivosti naših proizvoda, rekao je Guberinić. 

Direktor kompanije „Bibli“ uveren je da će projekat „Stvarano u Srbiji“ dodatno edukovati potrošače o važnosti kupovine srpskih proizvoda, kao i o njihovom visokom kvalitetu i domaćem poreklu.

-Projekat “Stvarano u Srbiji” i žig “Čuvarkuća” je fenomenalna akcija i podrška nama domaćim proizvođačima. Na poseban i autentičan način  promovišu se domaći proizvodi i brendovi. Takođe, ovaj žig će doprineti i tome da potrošači u Srbiji pri kupovini proizvoda budu sigurni da kupuju nešto iz Srbije i da time unapređuju i  čuvaju domaću privredu, sebe i svoju porodicu. Uveren sam da će projekat “Stvarano u Srbiji” doprineti povećanju prodaje naših proizvoda i da će u godinama pred nama biti velika podrška srpskim kompanijama u daljem radu, naglasio je Guberinić.

Kompanija Bibli postoji duže od dvanaest godina, a proizvodnjom čvaraka i svinjske masti bavi se od 2014. godine. Poseduje dozvolu za izvoz u EU i osim prodaje na domaćem tržištu svoje proizvode izvozi u Bugarsku, Severnu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

 Zapošljava 40 radnika, pretežno lokalno stanovništvo i brine o razvoju sela i okolnih mladenovačkih opština. Objekat u Pružatovcu, u okolini Mladenovca na obroncima planine Kosmaj, izgrađen je po najvišim savremenim higijenskim standardima i obezbeđuje odlične uslove za proizvodnju i preradu mesa. Poslovanje se zasniva na HACCP principima i poštovanju međunarodnih standarda ISO 9001 i IFS.

“Bibli” je dobitnik mnogobrojnih priznanja u zemlji i inostranstvu među kojima su Superior Taste Award (nagrada za Superiorni ukus u rangu „Mišelinove zvezdice“), Velika zlatna medalja za kvalitet Novosadskog sajma, Pehar za vrhunski kvalitet i druge.

Tekst i foto: Privredna komora Srbije

Ostavite komentar