Do 50.000 funti za inovativne održive ideje u ekologiji, poljoprivredi, poslovnoj kulturi i energetici

Globalno takmičenje u preduzetništvu „Battle of Minds“ je idealna prilika za sve mlade, talentovane ljude koji su zainteresovani za oblast ekologije i žele da podele svoje inovativne ideje koje će stvoriti održivu budućnost za sve nas. Prijave su otvorene, a svi zainteresovani se mogu registrovati do 13. juna. Takmičenje se organizuje na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou, a učesnici sa najboljim idejama mogu osvojiti nagradu do 50.000 funti, kao i šansu za dalji profesionalni razvoj.

Izazov iz oblasti ekologije koji zahteva angažovanje takmičara u kreiranju nove, originalne ideje, odnosi se na odlaganje svakodnevnog otpada. Uprkos dostupnosti reciklirajuće ambalaže, mnogi potrošači ne recikliraju svoj otpad, što znači da on završava na deponijama. Zadatak za takmičare je da osmisle i predstave inovativno rešenje pomoću kog se potrošači mogu podstaći na pravilno odlaganje otpada.

Ekologija je samo jedna od četiri oblasti koje su zastupljene na takmičenju. Preostale oblasti iz kojih takmičari prijavljuju svoje ideje odnose se na poslovnu kulturu, poljoprivredu i energetiku.

Zadatak iz oblasti poslovne kulture jeste kreiranje proizvoda, aplikacije, programa koji pruža osećaj rada iz kancelarije onima koji posao obavljaju od kuće, a koji ne bi dodatno negativno uticao na životnu sredinu. Potreba za ovakvim idejama javila se usled pandemije, budući da su mnogi kancelarijski poslovi premešteni u kućne uslove čime je zagađenje smanjeno jer zaposleni ne putuju na posao i smanjena je upotreba štampača i papira, ali sa druge strane povećano je zagađenje usled grejanja u domovima.

Izazov iz oblasti poljoprivrede predstavlja osmišljavanje načina koji bi omogućio snabdevanje hranom sa pozitivnim uticajem na životnu sredinu, s obzirom na to da postoje procene o povećanom intenzitetu poljoprivrede do 2050. godine usled brojčanog stanja stanovnika na zemlji od 10 milijardi.

Oblast energetike iziskuje osmišljavanje načina za korišćenje održivog izvora energije čime bi se pozitivno uticalo na društvene izazove, budući da u zemljama u razvoju mnogo ljudi nema pristup novim izvorima energije, koji su istovremeno održivi i pristupačni.

„Battle of Minds“ takmičenje svake godine otvara mogućnost talentovanim osobama da steknu praksu i osvoje vredne novčane fondove za dalji razvoj svojih inovativnih ideja. Održava se na lokalnom, globalnom i regionalnom nivou, a Srbija je od 2019. godine postala jedna od 40 zemalja gde se „Battle of Minds“ održava.

Učesnici koji se ove godine budu takmičili na lokalnom nivou mogu dobiti priliku za praksu i dalji razvoj. Inovatore koji svojim idejama zasluže drugo mesto na globalnom nivou očekuje nagrada do 25.000 funti, dok prvoplasirani dobija do 50.000 funti.

Više informacija, kao i registracija za takmičenje dostupni su na sledećem linku. https://competition.bat-battleofminds.com/

Izvor: Agrosmart

Ostavite komentar