Dogovoren izvoz junadi i goveđeg mesa u Albaniju

 

Industrija mesa Kazazi iz Drača (Albanija) i Udruženje „Agroprofit” iz Novog Sada postigli su dogovor o izvozu žive junadi i goveđeg mesa u ovu zemlju, prenosi sajt Agroservis.

Klaničari iz Albanije obišli su više farmi u Srbiji i zadovoljni su ponudom jer, kako su rekli- „imate najbolju robu u celom regionu”, pa se očekuje da na tom nivou bude i prodajna cena.

 

ČITAJTE I: Avansiranje obroka kod krava

 

 

Početak posla se očekuje u drugoj polovini marta, koliko je potrebno da Udruženje odabere pouzdanog izvoznika i klaničara,  jer se kao neprofitabilna organizacija ne bavi takvim poslovima. Plaćanje žive junadi i mesa je pre isporuke,  a počeće izvozom 40-60 junadi nedeljno. U ovom poslu na početku učestvuju farmeri članovi Proizvodne grupe u Udruženju „Agroprofit”, koji trenutno u tovu imaju oko 4.100 junadi.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 

Ukupne potrebe Albanije za junećim mesom svedene su na oko 30.000 junadi godišnje. Međutim, njihova klanična industrija, zbog standarda potrošača, nudi najviše goveđeg mesa na tamošnjem tržištu. Razvojem turizma uz more u Albaniji, među hotelijerima je sve veće interesovanje za kvalitetnu junad i lagerovanje ove robe.

Izvor: Agrosmart

Ostavite komentar