Sombor uručio 140 protivgradnih raketa radarskom centru „Bajša“

 

Protivgradne rakete, koje će biti raspoređene u protivgradne stanice koje deluju na teritoriji Grada Sombora, isporučene su Republičkom hidrometeorološkom zavodu – Centru odbrane od grada: Radarski centar „Bajša“.

Grad Sombor je obezbedio 140 protivgradnih raketa PGR TRYAL D-8 „Trayal korporacije“ a.d. Kruševac, za šta je iz budžeta izdvojen iznos od 6.552.000,00 dinara, a radarskom centru „Bajša“ rakete su uručili član Gradskog veća za oblast zaštite životne sredine Slobodan Stanić i predstavnik Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Predrag Kucurski.

 

 

ČITAJTE I: Posle Bajše na redu automatizacija Radarskog centra Samoš u Kovačici

 

Na teritoriji Grada Sombora i ove sezone, od 15. aprila do 15. oktobra, aktivno će delovati 23 protivgradne stanice, a uskoro će biti održan redovni sastanak protivgradnih strelaca sa predstavnicima Radarskog centra i predstavnicima Gradske uprave grada Sombora.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 
 

Na teritoriji čitave Vojvodine u toku je prelazak na automatizovane protivgradne stanice kojima se upravlja direktno iz radarskog centra. U planu je da teritorija Grada Sombora bude pokrivena automatizovanim stanicama tokom sledeće godine.

Izvor: Grad Sombor

Ostavite komentar