Grad Novi Sad: Bespovratna sredstva za podršku mladima u ruralnim područjima

 

U toku je II Javni poziv iz oblasti poljoprivrede koji je raspisala Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji Grada Novog Sada u 2024. godini.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom pozivu ukupno iznose 7.341.500 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicijama utvrđuju se u iznosu do 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

 

ČITAJTE I: Leskovac: 101 milion podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede

 

 

Prilikom obračuna uzima se vrednost investicije bez PDV-a.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom javnom pozivu namenjena su za podršku investicijama za razvoj i unapređenje u sektoru proizvodnje: povrća, voća, grožđa i začinskog i lekovitog bilja.

Može se podneti samo jedna prijava u kojoj može biti više predmeta nabavke.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 1.500.000 dinara bez PDV-a, odnosno do 700.000 dinara bez PDV-a za poljoprivredna gazdinstva koja u E-agrar imaju upisano i obrađuju do 1 ha zemlje pod odgovarajućom biljnom kulturom (povrće, voće, grožđe i lekovito i začinsko bilje).

Neće se priznavati investicije i kupljena oprema pre raspisivanja II Javnog poziva.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

Poziv je objavljen na Internet stranici www.novisad.rs i Gradske uprave za privredu www.privredans.com i otvoren je do utroška sredstava, a najkasnije do 20. jula 2024. do 20:00 sati.