Italija će pripremiti tlo za samit UN-a o prehrambenim sistemima trodnevnim događajem koji će pružiti smele nove ambicije

Događaj pred samit fokusiran je na globalne napore i doprinose transformaciji prehrambenih sistema.

Ujedinjene nacije i vlada Italije saopštile su da će se sastanak pred samit za Samit prehrambenih sistema 2021. godine održati u Rimu u Italiji od 19. jula do 21. jula 2021. I da će biti fokusiran na globalne napore i doprinose transformaciji prehrambenih sistema.

Pod vođstvom generalnog sekretara UN  Antonia Guterresa i italijanskog premijera Maria Draghija, događaj pred samit objediniće napore i doprinose globalnog procesa angažmana kako bi se oblikovala ambicija da se transformišu prehrambeni sistemi.

Trodnevni događaj će okupiti omladinu, male poljoprivrednike, domorodačke narode, istraživače, privatni sektor, lidere politika i ministre poljoprivrede, životne sredine, zdravstva i finansija, između ostalog, kako bi pružili najnoviji naučni pristup zasnovan na dokazima i nauci iz celog sveta. , Cilj je da se pokrene niz novih obaveza kroz koalicije za akciju i da se mobilišu nova finansiranja i partnerstva. Ovaj samit održaće u septembru zajedno sa Generalnom skupštinom UN u Njujorku.

DCIM100MEDIADJI_0045.JPG

-Pre-samit u Italiji biće ključni trenutak za mobilizaciju smelih obaveza koje su nam potrebne za izgradnju održivih prehrambenih sistema koji rade za ljude, planetu i prosperitet. Ubrzanom akcijom možemo pomoći svetu da se bolje oporavi od COVID-19, borbi protiv rastuće gladi, a pozabaviće se I klimatskom krizom, rekao je generalni sekretar UN Antonio Guterres.

Kao domaćin pred-samita, italijanska vlada će se obavezati da nacionalnim sistemom ishrane postavi veliku ambiciju I visok stepen pred samit.

-Italija je spremna da pozdravi ovo ključno imenovanje Samita o prehrambenim sistemima u Rimu. Želimo da se pozabavimo pitanjem prehrambene sigurnosti u okviru naše široke agende kao predsednik G20. Zajedno sa UN i njihovim agencijama sa sedištem u Rimu, Italija će se angažovati sa svojim partnerima za promociju bolje poljoprivrede, održivih lanaca vrednosti i zdravih stilova života. Očekujem da nam se svi pridruže u globalnim naporima da zaštitimo životnu sredinu značajnim akcijama , rekao je italijanski premijer Mario Draghi.

Očekuje se da će se događaj pred samit održati u „hibridnom“ virtuelnom formatu tokom tri dana, uz lično učešće mnogo ljudi u UN-ovoj Organizaciji za hranu i poljoprivredu (FAO) u Rimu, dok će drugi akteri iz sveta biti angažovan na ogromnoj virtuelnoj platformi. Očekuje se da će globalni lideri pojačati i pokrenuti smele nove akcije, rešenja, partnerstva i strategije da se „bolje oporave“ od Covid-19 i postignu napredak na svih 17 ciljeva održivog razvoja, od kojih se svaki u određenoj meri oslanja na zdrav, održiv i pravičan system hrane.

Predsamit će se održati u Rimu, dok će Italija predsedavati procesom G20 i biti domaćin COP26 u novembru. Očekuje se da će uloga prehrambenih sistema u postizanju globalnih ciljeva i klimatskih ciljeva služiti kao centralni prioritet ovih ostalih događaja i da će nastaviti da daje zamah sa Samita prehrambenih sistema.

Ostavite komentar