Reaktiviran rad grupacije privrednika u pčelarstvu

Iako je SPOS daleke 2008. godine formirao više grupacija u okviru SPOS-a (proizvođača pčelarske opreme, satnih osnova, hrane, lekova, pribora, alata i repromaterijala za pčelarstvo), one nisu zaživele jer tadašnji vlasnici tih firmi nisu bili dovoljno zainteresovani niti su videli kolika je perspektiva bila pred tom avangardnom idejom.

Ali, današnji proizvođači misle drugačije, i to je za svaku pohvalu! U pregovorima SPOS-a i proizvođača pčelarske opreme, satnih osnova, hrane, lekova, pribora, alata i repromaterijala za pčelarstvo dogovoren je dalji način organizovanja.

Naime, SPOS je sve odvojene grupacije formirane 2008. godine sada objedinio u jednu koja će se zvati Grupacija privrednika u pčelarstvu (odnosno proizvođača pčelarske opreme, satnih osnova, hrane, lekova, pribora, alata i repromaterijala za pčelarstvo).

Njeni članovi biće vlasnici svih registrovanih firmi koje se bave navedenim poslovima, kao fizička lica, pošto se firme ne mogu učlanjivati u SPOS. Članovi Grupacije će imati sva prava kao i svaki pčelar član SPOS-a, a stručne službe Saveza im stoje na raspolaganju za sve operativne i druge potrebe, a sale u sedištu SPOS-a u Beogradu i Pogonu „Naš med“ u Rači im stoje na raspolaganju za održavanje sastanaka, bez naknade.

Grupacija i SPOS će se zalagati za unapređenje i valorizaciju kvaliteta opreme na tržištu, kao i legalizaciju kompletne privrede u pčelarstvu.

Svi koji žele da se učlane u Grupaciju i uključe se u njen rad, najpre treba da se učlane u SPOS preko lokalnog udruženja pčelara, a zatim da se obrate predsednici Grupacije Suzani Kordić na telefon 065/800-58-55 da ih upiše u registar članova Grupacije. Članstvo u Grupaciji, pored redovne članarine SPOS-u, košta dodatnih 3.000 dinara. Uskoro će elektronska baza članova SPOS-a biti prilagođena za uplatu i te članarine. Prikupljena sredstva će Grupacija sama usmeravati u smeru svog funkcionisanja, po svom nahođenju.

Izvor: SPOS

Ostavite komentar