Ivanišević: Nastavak uspešne saradnje sa Garancijskim fondom AP Vojvodine i u 2022. godini

 

Ističući da se zajedničkim radom može postići sve, pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević započeo je današnju konferenciju za medije povodom svečanog potpisivanja sporazuma o saradnji između Sekretarijata i Garancijskog fonda AP Vojvodine. Cilj ovog sporazuma je unapređenje konkurentnosti privrede zajedničkim aktivnostima i projektima.

Sporazum su potpisali pokrajinski sekretar Ivanišević i direktor Garancijskog fonda APV Đorđe Raković.

 

ČITAJTE I: Vojvodina: Subvencije i beskamatni krediti za razvoj turizma u 2022. godini

 

 

Ivanišević je istakao da Sekretarijat ima dobru komunikaciju sa svim institucijama koje je osnovala Pokrajinska vlada i koje zajedno pomažu razvoj privrede u AP Vojvodini.

-Nastavljamo ono što smo započeli prošle godine, kada smo potpisali ovakav sporazum. Zahvaljujući razumevanju Pokrajinske vlade, ovogodišnja sredstva opredeljena za povećanje garantnih potencijala Garancijskog fonda za 20 miliona dinara veća su od prošlogodišnjih, i iznose 70 miliona dinara. Saradnja Sekretarijata i Garancijskog fonda prepoznata je kao programska i time je stvorena direktna veza između naših institucija, rekao je Ivanišević. On je dodao da je cilj da bude što više aplikanata na konkursima Sekretarijata za privredu i Garancijskog fonda, kao i da se otvori što više privrednih subjekata, podigne nivo smeštajnih kapaciteta i da se zaposli što veći broj ljudi.

Ivanišević je rekao da je od velike važnosti za Sekretarijat i Fond zajedničko učešće na predstojećim manifestacijama – na Sajmu preduzetništva i starih zanata u Novom Sadu i Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji će biti održani u drugoj polovini marta.

Direktor Garancijskog fonda Đorđe Raković istakao je da je osnovna razlika ovog sporazuma u odnosu na prošlogodišnji upravo iznos sredstava koji je znatno uvećan.

-Garancijski fond je prepoznat kao institucija koja bi trebalo da bude čvršće povezana sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam. Kada uzmemo u obzir celokupan garantni potencijal Fonda, dolazimo do ukupnog iznosa od 1,4 milijarde dinara za 2022. godinu, za korisnike naših garantnih linija, rekao je Raković. On je naglasio da će na svim predstojećim manifestacijama i sajmovima Garancijski fond nastupati zajedno sa Sekretarijatom, što će postati praksa u narednom periodu.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 
 
 

Sporazum definiše i saradnju na polju razmene podataka i iskustava iz sopstvenih delokruga Sekretarijata i Fonda, od zajedničkog interesa i značaja.

Ostavite komentar