Leto je rezervisano za manifestacije

 

Leto je došlo, vreme je da pakujete kofere i uz dobru energiju krenete na put. Počnite posetom Novom Sadu (1 – 3. jul 2021. godine). Zatim Drinska regata, Kosidba na Rajcu …

NOVI SAD – INTERFEST je postao omiljeno mesto svih ljubitelja vina. Ove godine od 01. do 03. jula 2021. godine na Trgu Slobode od 19 – 24 sata. Ponesite dobro raspoloženje i uživajte!

Neki od učesnika:

Craft Kabach Winery, Temerin

Vinarija Belo Brdo, Čerević

Vinarija Komuna, Irig

Vinarija Kovačević, Irig

Zvonko Bogdan, Subotica

Rubin, Kruševac

Džervin,  Knjaževac

Vinarija IN, Bikić Do,

Čoka, Sokolova, Užice,

Udruženje vinara, vinogradara i voćara Neštin, Neštin

Vinarija Tri međe i oblak, Neštin

Tu su i gosti – Vinarija Geržinić, Istra, Vinarija Marčeta, Istra, Vinarija Matuško, Pelješac, Udruga Plavac Mali, Pelješac, PZ Dingač- Potomje, Pelješac, PZ Postup – Donja Banda, Pelješac, Vinarija Pelješki vrhovi…

KULENIJADA ERDEVIK – Srem, divan je kićeni Srem… Erdevik je pitomo mesto u nedrima Fruške gore gde se održava Kulenijada za hedoniste, za sve one koji vole da pojedu kvalitetni kulen, kobasicu, slaninu i budu i ostanu zdravi. DOBRODOŠLI U SUBOTU, 03. JULA 2021. U ERDEVIK. Posle dobrog mezetluka posetite vinariju “Kube” na obližnjem jezeru Moharač. Nećete požaliti pređenih dodatnih 4 kilometra više kada vidite raj na zemlji.

“VESELI SPUST” – SVI NA IBAR! U nedelju 11. jula 2021. godine je dan kada će stotine splavara krenuti niz reku. Dođite pre nedelje, u petak – 9. jula jer će na centralnom trgu u Kraljevu nastupiti Haris Džinović, 10. jula Dejan Petrović i Big bend, a istog dana biće održane i Igre na vodi. Svi događaji biće besplatni za građane.

FESTIVAL VINA u VRŠCU – Pravo vreme da pobegnete od vrućine uz čašu hladnog vina ili špricer – uz muziku i tamburaše. Festival okuplja vinogradare i vinare iz regiona i inostranstva. Ljubitelji vina, od 9. do 11. jula 2021. godine imaju tu čast da probaju više od 100 etiketa vina i ponesu kući najbolja. Mesto okupljanja je Gradski trg, od 18:00 – 24:00 u Vršcu mogu degustirati najkvalitetnija vina i uživati u gastronomskom specijalitetima domaće kuhinje. Vidimo se u Vršcu!

DRINSKA REGATA – Još jedan vikend za odlazak na reku sa prijateljima i uživanje uz dobru muziku. Od 14. do 18. jula 2021. godine u Bajinoj Bašti sve počinje. Most Fest – muzički festival u okviru Drinske regate izrastao u jedan od najvažnijih segmenata manifestacije. Tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe održava se u Perućcu, u prelepom ambijentu pored reke Vrelo. Dobrodošli!

KOSIDBA NA RAJCU – Kao nekada, uz prijatelje, komšije i sve ljude dobre volje. Kosidba na Rajcu simbolično predstavlja mobu i svečan završetak košenja planinskih livada. Stari običaj okupljanja mobe radi svršavanja važnog posla i takmičenje najboljih kosača na Planinskim livadama Rajca, uz tradicionalni kulturno-umetnički program, narodno poselo i izložbu poljoprivredne mehanizacije, ove godine od 17. do 19. jula 2021. godine.

Izvor: Agro Info Net

Ostavite komentar