Mnoštvo sadržaja za posetioce sajma poljoprivrede CROAGRO u Zagrebu od 1. do 4. decembra

 

Na Zagrebačkom velesajmu termin od 1. do 4. decembra rezervisan je za CROAGRO – međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije i Sajmove hrane i zdravog življenja.

CroAGRO je jedini poljoprivredni sajam u Hrvatskoj koji se održava u zatvorenim, grejanim i uređenim prostorima, a o velikom interesu izlagača najbolje govori činjenica da će se održati u 6 paviljona – 7, 7a, 8, 8a, 9 i 11a.

 

 

ČITAJTE I: John Deere balirke V451R

 

 

 

Kroz četiri dana održavanja sajma Zagrebačkim velesajmom vladaće moćne mašine najsavremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, proizvoda za poljoprivrednu proizvodnju, konzerviranje te skladištenje nakon berbe do sadnih materijala, različitih vrsta semenja i materijala za zaštitu bilja na više od 16.000 m2 izložbenog prostora.

U okviru centralne teme sajma biće predstavljeni visokotehnološki proizvodi i usluge svih relevantnih subjekata u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije uz B2B susrete i razmenu iskustava i znanja.

Posetioce, uz bogat izlagački segment, očekuju propratne manifestacije promotivnog, prodajnog i kongresnog karaktera.

Velika pažnja posvećena je stručnom programu koji će se odvijati na pet pozornica. Izdvajaju se okrugli stolove Agronomskog fakulteta iz Zagreba s temama Kvalitet hrane, Urbana poljoprivreda, Obnovljivi izvori energije i Emisijske kvote stakleničkih gasova kao i aktualne teme Funkcionalna hrana, Zeleni plan i održiva poljoprivreda te Budućnost organo-mineralnih đubriva u organizaciji Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka.

Kako postati stručnjak u poljoprivredi pobrinut će se srednje strukovne škole i fakulteti, a koje će se promovisati i predstavljati budućim polaznicima kroz stručna predavanja.

Sajmovi hrane i zdravog življenja su tematski srodan sajam, centralno nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži.

Predstaviće se domaći i inozemne proizvođači zdrave hrane, dodataka prehrani, biljnih pripravaka i proizvoda te čajeva, meda i mednih preparata, različitih proizvoda od industrijske konoplje i dr., a sve s drugačijim odnosno zdravijim pristupom življenja. I ove godine biće noviteta iz vrtova i kuhinja izlagača koji praktikuju nekonvencionalne i održive tehnike poboljšanja kvalitete života.

Uz izložbeni deo, sajam je prepoznat po brojnim skupovima i konferencijama na aktualne teme u saradnji s domaćim i inostranim stručnjacima, uz uvek zanimljiva i edukativna predavanja, seminare, kongrese, prezentacije i radionice.

Partner Sajmova hrane i zdravog življenja – HUPED, i ove godine organizovaće tradicionalni 14. Međunarodni kongres na temu: „Naučni dokazi u nekonvencionalnoj medicini“. Učestvovaće naučnici i stručnjaci iz cijeloga svijeta (SAD, Velika Britanija, Francuska, Ukrajina, Slovenija, Austrija, Njemačka…) te izložiti svoja istraživanja i iskustva iz ovoga područja.

Izlagači na sajmu svoje proizvode i usluge nudiće po promotivnim cenama, a na prezentacijama i radionicama moći ćete ih i besplatno isprobati te saznati kako poboljšati kvalitet života primenom određenih metoda i tehnika.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

 CroAGRO i Sajmovi hrane i zdravog življenja važna su platforma u predstavljanju svih tema iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja, a što je prepoznato od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Grada Zagreba koji su i pokrovitelji sajmova.

Više informacija možete pronaći na www.zv.hr i na društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.