Novi Pazar: Za razvoj poljoprivrede 15 miliona dinara, od toga 2 miliona za pčelarstvo

 

Članovima Udruženja pčelara iz Novog Pazara koje je deo Unije poljoprivrednih udruženja, dodeljene su mašine, 31 tangenciona centrifuga, 25 električnih topionika i četiri SMS vage. Podeli opreme prisustvovao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, ističući da je za realizaciju projekta izdvojeno 2.633.000 dinara.

– Pčelari su za nabavku opreme učestvovali sa 30%, a grad čija je politika da pomaže ravoj poljoprivrednih gazdinstava, obezbedio je veći deo, od 70%. Upravo u razvoju poljoprivrede prepoznajemo izuzetnu perspektivu ovog kraja, jer je poljoprivredna proizvodnja fabrika na otvorenom – kazao je gradonačelnik Biševac, ističući da će budžetska izdvajanja za poljoprivredu u narednom periodu biti još značajnija nego do sada, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Grada.

Ove godine, iz gradskog budžeta je za podršku razvoju poljoprivredne delatnosti opredeljeno 15 miliona dinara, a prema rečima gradonačelnika Biševca, saradnja lokalne samouprave sa Unijom poljoprivrednika je izuzetna.

Poljoprivreni proizvođači ističu da je oprema koju su dobili ne samo neophodna za razvoj pčelarstva, već i izuzetno kvalitetna, što je od presudnog značaja za sam proces i rezultate proizvodnje.

Ostavite komentar