Novi Sad povećava subvencije za razvoj organske proizvodnje u 2021. na 5,5 miliona dinara

Za 2021. godinu planirano je povećanje sredstava za razvoj organske proizvodnje u Novom Sadu na 5,5 miliona dinara, a sve u cilju povećanja broja proizvođača i površina pod organskom proizvodnjom, izjavio je Član Gradskog veća Novog Sada za privredu Milorad Radojević.

Prema njegovim rečima, trenutno je 10 organskih proizvođača uključeno u projekat Grada Novog Sada, na površini od oko 40 hektara.

On je sa rukovodiocima područnih poljoprivrednih službi iz Republike Srpske na čelu sa pomoćnikom ministra poljoprivrede RS Goranom Bursaćem i predstavnicima Organic Control System, obišao biogazdinstvo „Kuzmanović“ na Čeneju.

– Dobro iskustvo i odlični rezultati Grada Novog Sada su primer za mnoge lokalne zajednice kako u Srbiji tako i u regionu, te da je ovo dobra prilika da se novosadski način rada predstavi i gostima iz Republike Srpske. Od početka aktivnosti na realizaciji mera za podsticanje razvoja organske proizvodnje postoji saradnja sa stručnim ustanovama i sertifikacionim organizacijama koje se realizuju u zavisnosti od mera koje su bile predviđene akcionim planovima i programima podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Grada – rekao je Radojević.

Novi Sad već deset godina uspešno pomaže organsku proizvodnju. Ukupne subvencije, u periodu od 2011. do 2020. godine, koje je Grad uložio za razvoj organske proizvodnje iznose 29,8 miliona dinara, navedeno je u saopštenju Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Izvor: eKapija

Foto: pixabay

Ostavite komentar