Novi Sad:Privode se kraju primreme za početak 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma

 

Kapije Novosadskog sajma otvaraju se 21. maja , a posetice  89. međunarodnog poljoprivrednog sajma primaće do 27. maja.  Kako je rečeno na danšnjoj konferenciji za novinare održanoj u Kongresnom centru “Master” 1.100 izlagača iz zemlje i inostranstva predstvaiće svoje proizvode i usluge.  Zemlja partner ove najznačajnije agrarne manifestacije u regionu  ove godine je Mađarska, a najavljeno je učešće izlagača iz još 23 države.

Generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković rekao je da se Poljoprivredni sajma ove godine vraća u uobičajne okvire održavanja što potvrđuje podatak da će ove godine, u odnosu na 2019. godinu, biti popunjeno 75 odsto prostora.

 

 

ČITAJTE I: Nastup kompanije KITE DOO na Poljoprivrednom sajmu: Od traktora, kobajna, priključnih mašina do „Agronomije“

 

 

I ove godine izložba poljoprivredne mehanizacije zauzima najveću izlagačku površinu, a sem mehanizacije posetioce očekuju brojni sadržaji. Danas je najavljeno da će najskuplji izlagački eksponat poljoprivedne mehanizacije biti silažni kombajn nemačkog proizvođača Krone, model Big X 680 čija je cena 450.000 evra sa PDV-om.

Ni ove godine neće izostati Dan stočara koji je predviđen za četvrtak, 26. maj. Ovogodišnja atrakcija je bik Veliša, težak 1.800 kilograma.

Generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković: Poljoprivredni sajam ove godine vraća se u uobičajne okvire održavanja

Njegova ekselencija Ambasador Republike Mađarske dr Atila Pinter rekao je na današnjoj konferenciji da je poljopriveda Mađarske, zemlje parnera ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma, jedna od najrazvijenijih u Evropi. Saradnja dve države, Mađarske i Srbije, na najvišem je nivou tako da će 89. poljoprivredni sajam otvoriti premijer Republike Mađarske Viktor Orban i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Dr Atila Pinter najavio je bogatu izložbi Mađarske, a ova zemlja će svoje štandove imati i na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Kroz izložbu poljoprivrednih proizvoda, vina i tradicionalnih slanih i slatkih mađarskih specijaliteta, posetiocima će predstaviti svoj agrar, ali i tradiciju i kulturu.  Tokom Poljoprivrednog sama biće organizovana i izložba fotografija čiji deo će biti prezentovan u Novosadskom pozorištu. Na štandu izlagača iz Mađarske biće organizovani I B2B susreti za sve zainteresovane privrednike.

Ambasador Republike Mađarske dr Atila Pinter: Saradnja dve države, Mađarske i Srbije, na najvišem je nivou

Mnogobrojne aktivnosti i bilateralne razgovore na Sajmu će imati i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, najavio je državni sekretar ovog ministarstva, Senad Mahmutović koji je naglasio da će ove godine, u organizaciji u hali 23 biti organizovana pčelarska izložba.

Kuriozitet Sajma biće i izložba stare poljoprivredne mehnaizacije koju u saradnji sa Novosadskim sajamom organizuje Muzej Vojvodine i Muzej Žeravica iz Novog Miloševa.

Za sve posetioce sa kupljenim ulaznicama tradicionalno je organizovana i nagradna igra. Ove godine darodavci su preduzeće Agropanonka koja daruje traktor Belarus 80 i HMS rasipač mineralnog đubriva, zatim kompanija Kite DOO koja će sretnom dobitniku uručiti traktor John Deere 5045D. Preduzeće iz Vršca MBV poklanja prikolicu Palazoglu nosivosti 10 tona i prskalicu od 600 l.

Generalni sponzor ovogodišnjeg sajma je Globos osiguranje, Banka Poštanska štedionica je partner Poljoprierdnog sajma, dok je Al Dahra ovogodišnji zlatni sponzor.

Konferencija za novinare povodom predstojećeg 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma

Radno vreme Sajma svakog dana biće od 9-19 časova, osim u petak 27. maja kada će se kapije sajma zatvoriti u 16 časova.

Takođe, prvog dana sajam, u subotu 21. maja, posetioci do 13 časova neće moći da uđu na Sajam kroz aulu koja će u to vreme biti zatvorena. Do tada posetioci mogu da koriste Teretni ulaz I i Teretni ulaz II iz ulice Branka Bajića i Ulaz između Hale 8 i Hale 9, u ulici Novosadskog sajma.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook

Takođe, posetioci prilikom kupovine ulaznica moraju dobiti i fiskalni račun, pa Novosadski sajma moli za razumevanje ukoliko se kupovina bude odvijala malo sporije.

U subotu, 21. maja, na Dan otvaranja 89. poljoprivrednog sajma izlagački servis radiće od 8 do 10 časova, a zatim ponovo od 13 do 17 sati.

Tekst i foto: Jasna Bajšanski

Ostavite komentar