NS seme podelilo setveni kukuruz socijalno ugroženim domaćinstvima

U magacinu Crvenog krsta Grada Novog Sada u Petrovaradinu podeljeno je 1.900 setvenih jedinica kukuruza socijalno ugroženim domaćinstvima na području Južnobačkog upravnog okruga.

Donacija se realizuje unazad pet godina, zahvaljujući odličnoj saradnji Crvenog krsta Grada, Južnobačkog upravnog okruga i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo NS seme Novi Sad.

Ove godine će semena dobiti 14 prigradskih mesnih zajednica i 11 opština sa područja Južnobačkog upravnog okruga, rekao je načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković.

Prema rečima direktora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo prof. dr Jegora Miladinović, to je najkvalitetnije hibridno seme:

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić kaže da je jedan od osnovnih zadataka Crvenog krsta upravo da podstakne kompanije, preduzeća i institucije na društvenu odgovornost, te i da sarađuju sa javnim vlastima u realizaciji njihovih javnih ovlašćenja. Tom prilikom je istakao da je izuzetna čast sarađivati sa Južnobačkim upravnim okrugom i Institutom za ratarstvo i povrtarstvo u toj tradicionalnoj i visoko humanitarnoj aktivnosti, koja se realizuje petu godinu.

– Donacija će mnogo pomoći našim meštanima koji uglavnom imaju male parcele, do pet jutara – zahvalan je predsednik Mesnog odbora Saveta mesne zajednice u Bukovcu Predrag Tešanović, rekavši da ima oko četredesetak ljudi u tom mestu, koji čekaju na seme.

Podela džakova semena će se raditi preko opština i mesnih zajednica u Okrugu.

Izvor: Dnevnik

Ostavite komentar