Otvoren je 53. Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu

Istovremenim prislanjanjem šaka  domaćina i gostiju iz Crne Gore, zemlje partnera, na video bim označen je početak 53. Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu.

Generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković u svom obraćanju je naglasio da je nastojanje institucije na čijem je čelu, da ova sajamska manifestacija od sledeće godine postane centar receptivnog turizma regiona.

 

 

ČITAJE I: Pirotski ćilim – dva lica bez naličja

 

 

-Turizam u Novom Sadu je u ekspanziji, nagrade se samo nižu. Nama važan segment su vino i vinski turizam, naglasio je Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, Goran Đurović je rekao da je obaveza Srbije i Crne Gore da u vremenu kada se i jače ekonomije susreću sa problemima, odgovore svakom izazovu.

-Partnerstvo, koordinacija i zajednički nastup na drugim tržištima perspektiva su Srbije i Crne Gore, rekao je Đurović.

-Ključna reč ovog Sajma turizma je ZAJEDNO, poručio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

-2023. će biti razvojna godina za turističku infrastrukturu i za te namene je izdvojeno 20% više sredstva u odnosu na predhodni period, rekao je Husein Memić, ministar turizma i omladine u Vladi Republike Srbije.

 

Novosadski sajma od danas do 19. novembra mesto je susreta više od 250 turističkih poslenika  iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Iraka i Austrije.

Na Međunarodnom sajmu turizma posetioce očekuju  sadržajni nastupi, sajamski popusti, last minit aranžmani za zimovanja, frst minit letovanja, stručni skupovi, B2B sastanci, Gastro izazovi kao i Gastro kup Srbija – takmičenje profesionalnih kuvara, HORECA – oprema za ugostiteljstvo, Poklon-igra za posetioce sa kupljenim ulaznicama…

U subotu, 19. novembra ispred Hale „Master“ od10-17 sati  biće održan “Festival vojvođanskih festivala – Rogalj” koji okuplja organizatore tradicionalnih vojvođanskih gastronomskih manifestacija.

Radno vreme Sajma turizma je od 10 do 19 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 350 dinara, a za dolaske u organizovanim posetama (grupe veće od 15 osoba) 300 dinara. Ulaznica za penzionere i decu od 7 do 12 godina je 300 dinara, dok deca do 7 godina ne plaćaju ulaz.

Sve kupljene ulaznice su i kuponi za učestvovanje u Poklon-igri koju je Novosadski sajam organizovao sa izlagačima.

Hotel Nordic daruje pet vaučera za po dve osobe za korišćenje Wellness i Spa centra. Turistička organizacija Beograda poklanja vikend za dve osobe u Beogradu, Hotel Fruške Terme dve Day SPA ulaznice, za celodnevno uživanje u Wellness & SPA centru. Turistička agencija Taratours će darovati dve karte za krstarenje kanjonom Drine na relaciji Perućac – Višegrad – Perućac, dok će Turistička organizacija Novi Pazar pokloniti vikend za dve osobe u jednom od hotela u Novom Pazaru. Turistička organizacija Raška daruje produženi vikend za dve osobe u vili Ras na Kopaoniku.

Turistička agencija „Baja Tours“ srećnom posetiocu poklanja dva mesta za aranžman „El Greco“, vikend u Budimpešti, od 27. do 29. januara 2023. godine. Centar za kulturu, sport i turizam Opštine Beočin, poklanja dvodnevnu turističku posetu Opštini Beočin za dve osobe, a Hotel Borovi dva puta po jedno noćenje na bazi polupansiona, za dve osobe. Poslastičarnica Oki’s cakes uz vaučer od 5.000,00 dinara daruje – kutiju kolača, dok Poljoprivredno gazdinstvo Đorđević poklanja flašu rakije.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
Uslov za učešće u Poklon-igri je da posetioci popune kupone koji se nalazi na poleđini kupljene ulaznice i ubace ih u kutiju koja je za to predviđena. Izvlačenje kupona biće održano u subotu, 19. novembra, u Hali „Master“, od 17 sati do 17.30 sati.

Imena dobitnika biće objavljena na sajtu Novosadskog sajma.

 

Tekst i foto: Jasna Bajšanski