Otvorene prijave za izbor najboljih vina na Mostarskom sajmu privrede

U okviru 23. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru tradicionalno će biti nagrađeni najuspešniji vinari.

Organizatori su pozvali sve zainteresovane da prijave svoja vina na ocenjivanje. Prijave su otvorene, a svoje uzorke stignete poslati do 11. marta 2022.

 

ČITAJTE I: Prokupac, gotovo zaboravljeno nasleđe osvaja moderna tržišta

 

 

Poverenstvo sastavljeno od renomiranih degustatora i enologa pod stručnom palicom prof. dr Bernarda Kozine ocenjivaće pristigle uzorke 14. marta po metodi 100 pozitivnih bodova prema uvreženom pravilniku o ocenjivanju, pojasnili su organizatori.

Najbolje ocenjena vina, odnosno vinari i vinogradari dobiće i priznanja koja će nagraditi i njihov pristup dovođenja sirovine, grožđa, do vrhunskog proizvoda.

Organizatori očekuju učestvovanje brojnih vinogradara i vinara iz Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske, Crne Gore, Italije i drugih zemalja predstavnika vinskih kuća.

Priznanja najuspešnijim biće uručena tokom 6. aprila 2022. godine za vreme trajanja sajamske manifestacije koja će se konačno održati nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije Covid-19.

Inače, ova najznačajnija sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovini trajaće od 5. do 9. aprila ove godine.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 
 
 
 
 

Prema planiranom sajmu još 2019. za 2020. godinu, u dva paviljona na 30.000 m2 otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora, očekivalo se 700-800 izlagača iz 30 zemalja sveta te 50.000 posetilaca i 300 akreditovanih novinara.

Izvor: Agroklub

 

Ostavite komentar