Pečurke „Made in Serbia“ u marketima Južne Koreje

 

Domaća startap kompanija „Stanišić BIO“, pod čijim okriljem se razvio brend „Šumska Tajna“, napravila je najveći izvozni poduhvat u protekle tri i po godine od osnivanja i izvezla svoje proizvode od pečuraka na tržište Južne Koreje.

Preduzeće iz Veternika proizvodi visokokvalitetne premijum namaze od šumskih pečuraka koji se već nalaze na policama velikih trgovinskih lanaca u Srbiji. Proizvode plasiraju i na osam inostranih tržišta.

-U proteklom periodu napravili smo najveći izvozni poduhvat do sada, poslali smo robu sa etiketom ‘Made in Serbia’ u Južnu Koreju jednom od najvećih uvoznika hrane u toj zemlji od 50 miliona stanovnika, ističe Nikola Stanišić, generalni direktor i osnivač preduzeća.

„Šumska tajna“ je prema rečima Stanišića, pored dogovora sa partnerima u Južnoj Koreji, ostvarila nedavno još jedan značajan poslovni uspeh – potpisani su ugovori sa kompanijom „Dunekacke“ iz Hamburga koja se bavi distribucijom premijum proizvoda.

-Preko njih smo na tržište ušli na velika vrata i naš prvi kupac je Galeria Karstadt / Kaufhof, prestižni lanac robnih kuća koji u svakom objektu poseduje hiper market, navodi Stanišić i dodaje da će prva isporuka proizvoda sa etiketom „proizvedeno u Srbiji“ početi u septembru.

Izvor: PKS

Ostavite komentar