Plan za razvoj organske proizvodnje u Srbiji do 2026. godine

Plan za razvoj organske proizvodnje u Republici Srbiji za period od 2021-2026. godine (PROP) daje smernice za budući razvoj organske proizvodnje u Republici Srbiji, definisanjem ciljeva i mera čijom realizacijom treba da se stvore uslovi za dugoročan razvoj sektora organske proizvodnje.

Opšti cilj novog plana jeste povećanjenje površina pod organskom proizvodnjom u narednih pet godina. S tim u vezi, sve buduće aktivnosti potrebno je usmeriti ka stvaranju što povoljnijih uslova za bavljenje organskom proizvodnjom.

Prvi Plan za razvoj organske proizvodnje usvojen je kao integralni deo Nacionalnog programa ruralnog razvoja od 2018. do 2020. godine ( „Službeni glasnik RS“, broj 60/18).

Predlog izrade Plana za period 2021-2026. je iniciran od strane Nacionalnog udruženja Serbia Organika, koja ga je izradila uz podršku Ministrstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i Nemačku razvojnu saradnju koju sprovodi GIZ kroz Projekat za razvoj privatnog sektora u Srbiji (PSD)

Komentari i predlozi mogu da se dostave isključivo u pisanoj formi sa obrazloženjem i uz konkretan predlog rešenja sa obrazloženjem, najkasnije do 29. aprila 2021. godine na office@serbiaorganica.org.

Izvor: Serbia Organica

Foto: Pixabay

Ostavite komentar