Počela isplata u okviru konkursa 50:40:10

 

Ugovore za subvencionisanu nabavku traktora i druge poljoprivredne mehanizacije, u okviru konkursa „50:40:10“ koje Ministarstvo poljoprivrede sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom, do sada je potpisalo 397 proizvođača, čime je počela isplata prvih sedam miliona evra subvencija.

 

ČITAJTE I: Za nabavku mašina i opreme u biljnoj proizvodnji podnošenje prijava od 4. januara do 28. februara 2022. godine

 

 

Za tu meru je ukupno obezbeđeno 1,2 milijarde dinara, a do sada je zahtev za korišćenje bespovratnih sredstava u oblasti voćarstva, povrtarstva, vinogradarstva i cvećarstva odobren za ukupno 871 poljoprivrednika, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Projekat Ministarstva poljoprivrede i Svetske banke u okviru koga se vrši isplata subvencija pruža mogućnost dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, 40 odsto kreditnog finansiranja u saradnji sa poslovnim bankama, uz svega 10 odsto sopstvenog učešća.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 

Do sada su raspisana dva javna poziva u okviru projekta Konkurentne poljoprivrede Srbije.

Aktuelan je trenutno drugi javni poziv za nabavku traktora i mehanizacije u oblasti stočarstva vredan 360 miliona dinara, a rok za podnošenje prijava je do 23. februara.

Poljoprivrednici će kroz projekat moći da dobiju subvencije u iznosu od 10.000 do 25.000 evra.

 

Ostavite komentar