Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede: Do 14. maja otvoreno je 11 konkursa

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede ove godine raspisao je 11 konkursa koji su otvoreni do 14. maja 2021. godine ili do utroška sredstava.

Zahvaljujući povoljnim kreditima ovog fonda, vojvođanski poljoprivrednici moći će da nabave novu pogonsku i priključnu poljoprivrednu mehanizaciju, nove sisteme i opremu za navodnjavanje i bušenje bunara, opremu za stočarske farme.

Krediti se dodeljuju i za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo, kao i za nabavku novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u njima.

Voćari i vinogradari mogu konkurisati i za kredite namenjene podizanju višegodišnjih zasad voća i vinograda.

Predviđena su i sredstva za finansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru prerade voća, grožđa i povrća. Postoji i konkurs za dodelu kredita za nabavku novih sistema protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograd, kao i za izgradnju objekata i nabavku opreme namenjene skladištenju žitarica, voća i povrća (silosa, podnih skladišta, hladnjača).

Za stočare postoji konkurs usmeren ka nabavci kvalitetne teladi i prasadi za tov ali i za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i svinjarstvu.

Ostavite komentar