Pokrenuto formiranje Pokreta poljoprivrednika Srbije na nacionalnom nivou

 

U selu Viševac kod Rače u subotu je formiran Inicijativni odbor za formiranje Pokreta poljopivrednika Srbije.

 

 

ČITAJTE I: Poljoprivrednici Srbije: Isplatiti subvencija do 1. septembra, u suprotnom – protest

 

 

-Cilj PPS je ulazak seljaka u Narodnu Skupštinu Republike Srbije, a razlog je da šira javnost čuje od predstavnika poljoprivrednika probleme sa kojima se susrećemo sa državnim aparatom Srbije. Narodna seljačka stranka Marjana Rističevića ne predstavlja poljoprivrednike u skupštini, već zastupa stavove nevezane za poljoprivredu. Mi sada krećemo dalje kroz Srbiju, a očekujemo da se formiranje Pokreta okonča 20. novembra 2023. godine. Do nove godine cilj nam je da omasovimo pokret, pokrijemo celu našu otadžbinu i krenemo u borbu za mesto seljaka u parlamentu, rekao je za portal N1 Aleksandar Glišić, poljoprivrednik iz sela Šume kod Topole.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Više stotina poljoprivrednika iz Subotice, Užica, Paraćina, Petrovca na Mlavi, Kovina, Kragujevca, Trstenika, Svilajnca, Sombora, Šapca, Niša, Čačka, Gornjeg Milanovca i Kraljeva su pokraj spomenika voždu Karađorđu, kako kažu, krenuli u borbu za opstanak, egzistenciju i ljudska prava u Srbiji.

U Inicijativnom odboru Pokreta poljoprivrednika Srbije su Aleksandar Glišić iz Topole, Milan Milošević iz Viševca, Uroš Mišić iz Ravnog sela kod Vrbasa i Aleksndar Babić, iz Desimirovca kod Kragujevca.

Izvor: N1