Poljoprivredna mehanizacija: Nikad veće interesovanje posetilaca u poslednjih pet godina

 

Kompanija DELTA AGRAR je, prema rečima menadžera prodaje Milovana Vukobrata, na  89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu prodala svu izloženu mehanizaciju i opremu.

– Prodali smo desetak traktora, dvadesetak priključnih mašina, po desetak za ratarstvo i voćarstvo, kao i osam sistema za navodnjavanje – navodi Vukobrat. – S obzirom na krizu, zadovoljni smo i prodajom i posetom štandu.

 

 

 

ČITAJTE I: Stručni i poslovni skupovi obeležili su Poljoprivredni sajam

 

 

 

 

 

Prvih dana 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma na štandu AGROPANONKE prodata su dva MAHINDRA traktora, uz koje su vlasnici “počašćeni” sa 200 litara nafte.

-Prezadovoljni smo posetom štandovima i interesovanjem posetilaca. Izdali smo više od sto predračuna za traktore i tridesetak za priključne mašine. Nemamo problema sa nabavkom mehanizacije, nismo značajnije podizali cene i verujem u uspešan posao, kaže zamenik direktora AGROPANONKE Aleksandar Švonja.

IMT je na 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, pored TAFE traktora predstavio i prikolice KPZ “Dubrava”.

– Naš štand je bio izuzetno dobro posećen, a ogromno interesovanje bilo je za IMT traktore starog dizajna. Nemamo direktnu prodaju i zainteresovane kupce smo uputili na dilere prodaje – kaže direktor prodaje i marketinga u IMT Dragan Galečić.

Kompanija AGROTECH se na 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu predstavila sa 98 mašina, izloženih na 1.900 kvadratnih metara.

– Godišnje prodamo više od hiljadu mašina, po 500 traktora i priključnih mašina. Poseta Sajmu i našem štandu je bila izuzetno velika i pošto nam je nastup na  Sajmu osnova za prodaju tokom cele godine, zadovoljni smo, kaže direktor prodaje u kompaniji  Agrotech, Dejan Zorić

Direktor prodaje u kompaniji KITE DOO Vladimir Labus kaže da su prilično zadovoljni, te da je poseta veća i konkretnija nego na prethodnim sajmovima.

– Prodali smo svih osam sistema za navodnjavanje i time ispunili plan za 2022. godinu. Rasprodali smo i kontingent traktora za jul i avgust, počevši od traktora od 150 KS, koji su prodati prvi dan Sajma, potom i traktori od 175 KS. Prodali smo, takođe, 18 plugova, desetak sejalica tri teška setvospremača, međuredni kultivator – precizirao je Labus.

– Retko uspešan Sajam, u poređenju sa poslednjih pet godina, rekao je on.

Darko Jaćimović iz kompanije ALMEKS rekao je da je ova kompanija rasprodala gotovo sve izložene mašine.

U Kompaniji AGROMARKET MACHINERY ističu da interesovanje posetilaca nije bilo nikad veće.

– Veoma smo zadovoljni prodajom mašina svih kategorija.  Sajamski nastup iskoristili smo i za promociju  turskih BAŠAK traktora, čiji smo odnedavno generalni uvoznik. Posetiocima Sajma ponudili smo vaučer od 500 evra popusta za kupovinu priključnih mašina. Tokom 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma prodali smo i najveću sejalicu izloženu na Sajmu – kaže Marina Ćupurdija iz kompanije AGROMARKET MACHINERY.

ITN Grupa prodala je oko 20 mašina, 80 odsto od izloženog. Prvog dana Poljoprivrednog sajma prodali su i najskuplju poljoprivrednu mašinu – silažni kombajn KRONE X Box model 680 – koji košta 450.000 evra, bez PDV-a.

AGROTECH Trešnjevac je na jednom od dva štanda na Poljoprivrednom sajmu, predstavio rezervne delove za poljomehanizaciju, ali i dronove i sisteme za navigaciju. Najveće interesovanje je bilo za dronove, a dogovoreno je pet demo prikaza dronova kod kupaca u polju.

Firme VGP prodala je sve što je bilo izloženo.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

Kompanija AUSTRO DIZEL prodala je kombajne vredne 210.000 evra, 290.000 evra, 190.000 evra i 140.000 evra i  traktore vredne 51.000 evra i 180.000 evra

AGRIMATKO u svoj bilans upisao je 4 prodate sejalice, 2 rasipača sa vagom, jednu prskalicu od 3.000 litara, 5 traktora od 26ks i tri traktora od 75ks.

 

Ostavite komentar