Poljoprivredni sajam zatvorio svoje kapije – nadmašena sva očekivanja

 

Više od 140.000 ljudi posetilo je 89. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Najveća priredba Novosadskog sajma, održana je u svom standardnom prolećnom terminu, od 21. do 27. maja. Zadržala je tradicionalni format koji je izlagačima pružio priliku da se predstave u zatvorenom i na otvorenom prostoru najstarije sajamske kuće u ovom delu Evrope.

ČITAJTE I: Nestorov Bizonj: Poljorivredni sajam se vratio u stare tokove

 

 

 

Okupio je 1.100 izlagača iz Srbije i 21 zemlje – Mađarske, Italije, Češke, Holandije, Španije, Turske, Indonezije, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije, Danske, Rumunije, Poljske, Bugarske, BiH, Crne Gore, Austrije, Maroka, Kube, Belgije i Angole.  Prvi put na Poljoprivrednom sajmu nastupile su Kuba, Angola, Maroko.

Kolektivne izložbe organizovale su  Mađarska, Češka, Italija, Holandija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Španija i Indonezija, a premijerno je objedinjeno nastupio i Maroko.

Na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu bilo 1.100 izlagača iz Srbije i još 21 zemlje

Poljoprivredni sajam realizovan je sa Mađarskom kao Zemljom partnerom. Generalni sponzor bio je Globos osiguranje, Banka partner – Banka Poštanska štedionica, Zlatni sponzor Al Dahra. Darodavci u Poklon-igri bili su Agropanonka, MBV i KITE DOO. Pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke, sa izložbom genetskih potencijala, kao i izložbi organskih proizvoda, onih sa oznakom geografskog porekla, te „Srpski kvalitet“ i kraft piva bilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Sajam je podržala i Pokrajinska vlada, sa svojim sekretarijatima. Pored pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, posebno je aktivan bio i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. I izlagače i goste, otvorenih kapija dočekao je Grad Novi Sad.

Sajam posetili brojni gosti i delegacije

O zainteresovanosti za 89. međunarodni poljoprivredni sajam govore gosti i brojne delegacije koje su prošle kroz sajamske kapije:

Predsednik Republike Srbije – Aleksandar Vučić, Premijer Mađarske – Viktor Orban, Ministar finansija – Siniša Mali, Ministar poljoprivrede – Branislav Nedimović, Predsednik Pokrajinske vlade – Igor Mirović, Gradonačelnik Grada Novog Sada – Miloš Vučević, Zamenik gradonačelnika Beograda – Goran Vesić, Ministarka za evropske integracije – Jadranka Joksimović, Predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine – Ištvan Pastor, Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske – Nedeljko Čubrilović, Potpredsednik Pokrajinske vlade – Branko Ćurčić, Ambasador Češke – Tomaš Kuhta, Šef delegacije Evropske unije – Emanuel Žiofre, Ambasador Italije – Karlo Lo Kašo, Ambasador Mađarske – Atila Pinter, Ambasador Maroka – Mohammed Amine BELHAJ,  Ambasador Tunisa – Seyf – Allah Rejeb, Ambasador Slovačke – Fedor Rosoha, Ambasador Holandije – Joost Reintjes, Ministar poljoprivrede iz Sirije – Muhamed Katan, Ambasador Kube – Gustavo Trista del Todo, Ambasador Irana – Rashid Hassanpor Baei, Prvi sekretar ekonomskih poslova Ambasade Republike Indonezije – TRI ARYADI…

Razgovarano je o brojnim temama, a potpisani su i protokoli o saradnji a priredbe koje će Novosadski sajam organizovati. Potekle su i sjajne ideje kao što je Berza stoke…

Globos osiguranje od ove godine je sa Novosadskim sajmom i kao Generalni sponzor Poljoprivrednog sajma.

– Nadamo se produženju saradnje sa Novosadskim sajmom. Nama je Sajam idealna prilika da kako postojećim, tako i potencijalnim i novim klijentima predstavimo sve svoje proizvode i usluge. Na Sajmu smo imali vrlo konstruktivne sastanke, a nadamo se da ćemo sa Novosadskim sajmom u narednoj godini obeležiti jubileje i obaranje rekorda, kako u broju izlagača, tako i u posećenosti, rekao je Nemanja Vignjević, regionalni direktor prodaje u Kompaniji Globos osiguranje.

Banka partner – Banka Poštanska štedionica predstavila se na štandu u Hali „Master“, ali i na otvorenom prostoru Sajmišta.

 – Bilo je mnogo zainteresovanih za kredite i onih koji su uzeli flajere i najavili da će konačne odluke doneti po zatvaranju kapija Sajma. Bankomat u okviru naše pokretne ekspoziture je radio sjajno, ali smo primetili da preostale usluge takve ekspoziture još nisu dovoljno poznate. Ovaj nam je Sajam pokazao i na šta treba da obratimo pažnju kada je predstavljamo građanima, rekla je Gordana Krajovan, direktor Regionalnog centra Novi Sad i dodala da je Sajam bio odličan!

Predstavnici kompanije Al Dahra Srbija na Poljoprivrednom sajmu imali su više od 50 sastanaka na kojima su napravljeni preliminarni dogovori za saradnju i sa dobavljačima i sa kupcima. Jedan od najvažnijih sastanaka imali su s brodskim prevoznicima.

Dobitnici u Poklon igri

Cene pojedinačnih karata kao i ulaznica za kolektivne posete nisu menjane, a posetioce sa kupljenim ulaznicama, dočekali su vredni pokloni – dva traktora, prikolica, prskalica i rasipač. Darodavci su bili Agropanonka, Firma MBV i Kompanija KITE DOO.

Juče su na Novosadskom sajmu uručeni i pokloni učesnicima u  Poklon-igri.

Prskalicu BADILI, firme MBV, dobio je Tibor Kekezović iz Sombora.

Rasipač HMS-A, dar Agropanonke je dobila Sabina Unji iz Novog Sada.

Prikolicu PALAZOGLU, poklon firme MBV, dobio je Korneliu Idvorjan iz Glogonja.

Traktor JOHN DEERE 5045, dar firme KITE DOO, dobio je Milenko Jovicin, Ravno selo.

Traktor BELARUS 82,1, dar Agropanonke, dobio je Mirko Vasiljević iz Futoga.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

Za ovaj Sajam je akreditovano oko 600 novinara iz Srbije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije, Turske, Mađarske i Austrije.

Poljoprivredni sajam je i mesto okupljanja novinara iz zemlje i inostranstva

U produkciji Novosadskog sajma snimljeni su gotovo svi važni događaji, izmontirano je 14 emisija „Svi na Sajam“, sa više od dva sata materijala u 60-tak priloga.

Svakodnevno su štampane i „Sajamske informacije“ – novine Novosadskog sajma u kojima  su objavljene 72 vesti.

 

 

Ostavite komentar