Prijavljivanje za subvencije za krave za uzgoj teladi za tov od 10. aprila do 10. maja

 

Danas je raspisan Javni poziv za subvencije za krave za uygoj teladi  za tov. Prijave za subvencije podnose se preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji. Javni pozvi otvoren  je mesec dana – do 10.maja.

 

Uputstvo za prijavu za subvencije možete pronaći na sajtu eagrar.gov.rs 

 

Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov bliže  propisuje uslove i način ostvarivanja prava na ove podsticaje kao i obrazac zahteva za ostvarivanje podsticaja.

 

 

ČITAJTE I: Danas je raspisan Javni poziv za premiju za mleko za 1. kvartal

 

 

 

Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu.

 

Sve o Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov pročitajte OVDE

 

Pravo na podsticaje ostvaruje se za kravu oteljenu u periodu od 1. aprila prethodne kalendarske godine do 31. marta tekuće kalendarske godine.

Izuzetno, u 2023. godini,  pravo na podsticaje se ostvaruje  za kravu oteljenu u periodu od 1. jula 2022. godine do 31. marta 2023. godine.

Postupak za ostvarivanje prava na podsticaje pokreće se podnošenjem zahteva za ostvarivanje prava na podsticaj u skladu sa Javnim pozivom, koji raspisuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja.

 

Tekst Javnog poziva objavljuje se na zvaničnoj internet stranici ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede, odnosno na zvaničnoj internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.

Ostvarivanje prava na podsticaje za krave za uzgoj teladi za tov se pokreće izborom i popunjavanjem odgovarajućeg elektronskog obrasca zahteva, u online formi, neposredno u okviru softverskog rešenja eAgrar, koji se potpisuje registrovanom šemom elektronske identifikacije visokog nivoa pouzdanosti, u skladu sa zakonom kojim se uređuje elektronski dokument, elektronska identifikacija i usluge od poverenja u elektronskom poslovanju.

Uputstvo za apliciranje pogledajte OVDE

Podnosilac može da podnese samo jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje u toku trajanja javnog poziva i, a za isto grlo zahtev može da podnese jednom za jednu kalendarsku godinu.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Ministarstvo poljoprivrede još jednom podseća sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji, te ste u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odradite sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.