Saradnja Novosadskog i Sajma Pordenone

 

 Generalni direktori Novosadskog sajma i italijanskog Sajma u Pordenoneu, Slobodan Cvetković i Renato Pujati juče su potpisali Ugovor o saradnji između dveju sajamskih kuća. Gospodin Pujati je ocenio da je potpisani ugovor veoma značajan zbog razmene energija AP Vojvodine i italijanske pokrajine Furlanija-Julijska Krajina, u kojoj se nalazi Pordenone.

– Mi smo mali Sajam u Italiji, ali jako produktivan i cenjen. U novembru ove godine organizujemo Sajam vina, koji obuhvata sve segmente vinarstva i okuplja mnogo izlagača – rekao je Pujati. Najavljujući tu manifestaciju, u posetu je pozvao zvaničnike AP Vojvodine, Novosadskog sajma, ali i vinare i preduzetnike.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković je ocenio da su sajmovi u Novom Sadu i Pordenoneu veoma slični po temama i profilu izlagača.

– Oni su jaki u poljoprivredi, vinarska su regija i imaju jedan od najjačih sajmova vina u Evropi. Tu je i razlog što smo se prepoznali kao partneri, posebno zato što je vinarstvo Srbije u zamahu – rekao je Cvetković. – Italijani su i prethodnih godina na našim sajmovima nudili kvalitetnu opremu za vinarstvo, a pozvali su nas da budemo gosti njihovog Sajma vina. To je dobra prilika da organizujemo odlazak predstavnika najvećih udruženja vinara Srbije i Italiju, kako bi se tamo upoznali s njihovom tehnologijom i iskustvima. 

Cvetković se još jednom zahvalio Republici, Pokrajini i Gradu na podršci u pripremi i organizovanju sajamskih priredbi. On je ocenio da bi poseta septembarskim sajmovima mogla da bude bolja, te da posetioci mogu – po nepromenjenoj ceni ulaznice –  da urade besplatan antigenski test, kao i da učestvuju u Poklon-igri čiji je nagradni fond vredan 40.000 evra.

Ostavite komentar