U Somboru prikupljeno 8.730 kilograma ambalaže od pesticida

 

Akcija prikupljanja plastične ambalaže od pesticida koji su upotrebljeni tokom poljoprivredne sezone, uspešno je završena na teritoriji Grada Sombora.

Tokom akcije prikupljeno je 8.730 kg plastične ambalaže koju su doneli poljoprivrednici, a sav otpad završiće na reciklaži.

 

 

ČITAJTE I: Evropa ipak ide u borbu protiv upotrebe pesticida

 

 

Količina prikupljene plastične ambalaže je manja u odnosu na prošlu godinu, jer su velika poljoprivredna preduzeća počela direktno i redovno da predaju otpad ove vrste na reciklažu, ali je broj poljoprivrednika koji su prepoznali važnost ove ekološke akcije veći, ukupno 242.

Najveće količine otpada prikupljene su u Rastini, Doroslovu i Somboru.

Akciju prikupljanja ambalaže od pesticida ispratio je i Slobodan Stanić, član Gradskog veća za oblast zaštite životne sredine. Stanić je ovom prilikom pozvao sve poljoprivrednike koji se do sada nisu uključilli u akciju da čuvaju plastičnu ambalažu od proizvoda za zaštitu bilja i da je predaju na nekoj od narednih akcija.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

Prikupljanje otpada, u periodu od 20. do 23. juna 2022. godine, organizovali su Grad Sombor i Poljoprivredna stručna služba Sombor (PSS), u saradnji sa Udruženjem „SECPA“.

Izvor: Grad Sombor

Ostavite komentar