Za zrenjaninske organske proizvođače 1.500.000 dinara podsticaja

 

Gradonačelnik Zrenjanina raspisao je Javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji grada Zrenjanina za 2021. godinu – dodela sredstava za nabavku sadnog i semenskog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji, kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju organske proizvodnje i druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju, a deo su ostalih mera ruralnog razvoja.

Cilj realizacije mere za unapređenje organske poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada za 2021. godinu je dodela sredstava za:

            – nabavku sadnog i semenskog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji,

            – kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju organske proizvodnje,

            – druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju a deo su ostalih mera ruralnog razvoja (odnosno troškovi nabavke sitnih alata, opreme i mehanizacije za organsku proizvodnju, opreme za odizanje plastenika, biozaštite, klasmana za usejavanje semena, agrotekstila za pokrivanje od smrzavanja, mreža za zasenčenje, traka za navodnjavanje kap po kap i prateće opreme, folija za malčiranje i folija za plastenike).

 

ČITAJTE I: Bespovratna sredstva za zrenjaninske pčelare

 

 

Pravo učešća po javnom pozivu imaju:

– Poljoprivredni proizvođači (fizička lica) koji su zainteresovani da započnu organsku poljoprivrednu proizvodnju, a imaju polljoprivredno zemljište i registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Zrenjanina, kao i

– Proizvođači na teritoriji grada Zrenjanina koji su započeli proces organske poljoprivredne proizvodnje u periodu od 2011. do 2020. godine (proizvođači čija je proizvodnja u periodu konverzije, prouzvođači kojima je završen period konverzije i nalaze se u postupku davanja sertifikata i proizvođači koji imaju sertifikovanu biljnu proizvodnju).

Ukupan iznos za ovaj program je 1.500.000,00 dinara, a iznos podsticaja po korisniku je do 150.000,00 dinara.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 

Dodela sredstava za navedene nabavke, kontrolu zemljišta i plodova i sertifikaciju, kao i za druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju  su u iznosu od 75% od ukupne vrednosti investicije.

Formular Prijave se može preuzeti na internet stranici grada www.zrenjanin.rs,  Oglasi i konkursi i u prostoriji Odseka za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Javni poziv otvoren je do 30.11.2021.

           

 

Ostavite komentar