Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće

 

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu.

Za kupovinu praznih kuća, program Ministarstva za brigu o selu, ove godine opredeljeno je 500 miliona dinara, a maksimalni iznos po jednoj nekretnini iznosi 1,2 miliona dinara, saopšteno je na danas održanoj konferenciji za novinare u Palati Srbija.

 

ČITAJTE I: Nova konkursna linija RFV – finansiranje klimatski održivih investicija

 

 

Bespovratna sredstva se i ove godine dodeljuju mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

-Još 500 porodica može da računa da će ove godine dobiti svoj dom na selu, poručio je ministar za brigu o selu i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Krkobabić.

U 2021.godini je za ovaj program izdvojeno 686,5 miliona dinara,kupljena je 651 seoska kuća sa okućnicom u 100 jedinica lokalnih samouprava, pa je svoj dom na selu dobilo je 515 bračnih i vanbračnih parova, 81 mladi poljoprivrednik/ca i 55 samohranih roditelja.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 

Program i obrazac prijave na Konkurs se mogu preuzeti elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za brigu o selu www.mbs.gov.rs

Za sva pitanja u vezi sa tekstom javnog konkursa zainteresovani se mogu obratiti na mejl adresu ivana.glisanovic@mbs.gov.rs, milos.petrovic@mbs.gov.rs  ili na brojeve telefona 011 311 7633, 011 311 7172 i 011 267 3024.

Ostavite komentar