Paraćin: 9. Salon vina 12. marta u hotelu Petrus

 

Salon vina u Paraćinu po 9. put se održava 12. marta 2022. godine. Vreme je da se probaju vina koja su odležala u buradima iz sezone 2020/21. , da prvo vino prošlogodišnje berbe obraduje sve ljubitelje vina. Uz najbolja vina najbolje se slažu domaći sirevi.

Ljubitelji i proizvođači vina okupiće se u hotelu Petrus, gde će izložiti svoje proizvode vinarije iz svih krajeva Srbije i regiona. Ova manifestacija ima međunarodni karakter i iz godinu u godinu interesovanje za Salon vina je sve veće.

 

ČITAJTE I: Otvorene prijave za izbor najboljih vina na Mostarskom sajmu privrede

 

 

Vino za ocenjivavanje može da prijavi svaki proizvođač, koji proizvede više od 100 litara vina autohtonih sorti grožđa naznačenih na prijavnom listu. Osim vina Paraćinci će biti u prilici da probaju i različite vrste sireva.

Tradicija na ovakvim manifestacijama je da stručnjaci ocenjuju kvalitet vina. Žiri koji će činiti trojica stručnjaka sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada 11. marta imaće težak zadatak.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 
 
 
 

Organizator 9. Salona vina je Turistička organizacija, dok je pokrovitelj opština Paraćin. Salon vina organizuje se u saradnji sa Vinskim viteškim redom „Steva Pisar 1804“.

Izvor:  Paraćin TV

Ostavite komentar