Stručni seminar o pretnjama opstanku medonosne pčele 10. decembra u Novom Sadu

 

Naučni institut za veterinarstvo „Novi Sad“ uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu,   vodoprivredu i šumarstvo vojvodine u petak, 10. decembra organizuje stručni seminar pod nazivom: „Pretnje koje ugrožavaju opstanak  medonosne pčele“

Seminar će se održati u prostorijama Naučnog  instituta za veterinarstvo „ Novi Sad“, Rumenački put 20, u Novom Sadu, sa početkom u 9:30 sati.

 

 

 

ČITAJTE I: Srednjoškolci iz Beograda osmislili ekološku antivaroznu košnicu

 

 

“Najčešći uzroci trovanja medonosne pčele” tema je o kojoj će govoriti dr Radomir Ratajac dok će dr Milica Živkov Baloš pričati na temu “Toksični elementi kao rizik za preživljavanje medonosne pčele”. O virusima medonosne pčele u pčelinjacima u Srbiji govoriće dr Tamaš Petrović, dok će tema dr Jelene Petrović biti “Rezidue antibiotika, pesticida i PAH – ova u medu”. Sa temom “Američke kuge pčelinjeg legal i glavni rizici širenja u Srbiji” učesnici će biti upoznati na predavanju dr Vladimira Polačeka, a o “Detekciji rezidua mikroplastike – razvijanje metode za određivanje ftalata u medu” govoriće dr Brankica Kartalović. Vreme je rezervisano I za dr Igora Stojanova I temu “Kontrola I viabilnost uzročnika nosemoze pčela”. Seminar će biti završen predavanjem dr Željka Mihaljeva “Radioakrivne residue u medu” nakoj kojeg će uslediti diskusija.

Seminar će se održati uz pridržavanje svih  antiepidemijskih mera preporučenih od stručnog štaba, radi  ublažavanja posledica i širenje infekcije KOVID-19 bolesti (obavezno nošenje maske i  poštovanje maksimalnog broja osoba u zatvorenom prostoru). Iz ovog razloga  broj učesnika na ovom seminaru je ograničen.

 

 
Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 
 

Svi koji su zainteresovani da prisustvuju ovom skupu,  na vreme treba da rezervišu svoje mesto,  slanjem e-maila na adresu: vlade@niv.ns.ac.rs, a  u Naslovu poruke treba da navedu “ Registracija na stručni seminar”, a  u samom  emailu navedite vaše ime i prezime i  vašu organizaciju/pčelarsko udruženje.

J.B.

Ostavite komentar