Za poseban doprinos afirmaciji zadrugarstva i udruživanja ZSV uručio priznanja novinarima i medijskim kućama

 

Zemljoradičke zadruge su svojevrstan integrativni faktor poljoprivrednika. One su prepoznate i kroz agrarne mere i konkursne linije na pokrajinskom i republičkom nivou, a udruživanje je najbolji način za osnaživanje poljoprivrednika, čulo se na godišnjem skupu koji tradicionalno organizuje Zadružni savez Vojvodine.

 

ČITAJTE I: Zadrugari regiona koračaju ka zajedničkom nastupu na tržištima

 

U prisustvu predstavnika republike i pokrajine , uglednih zadrugara uglednih poslovnih partnera Zadružnog saveza Vojvodine sumirani su godišnji rezultati zadružnog sektora, u kojem se, godina na izmaku po rezultatima ocenjuje kao uspešna, prenosi Radio televizija Vojvodine.

Jelena Nestorov Bizonj, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine

 

-Tokom ove godine osnivane su nove zadruge, i to značajan broj.  Ovaj trend zastupljen je u poslednje tri godine i tačno se vidi da su programi podstivanja zadrugarstva uticali na to da se mladi ljudi koji su možda imali dileme sada slobodnije i brže odlučuju da osnuju zadrugu, rekla je Jelena Nestorov Bizonj, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine.

I ovog puta zadružni savez Vojvodine uručio je priznanja onim novinarima i medijskim kućama koje su dale poseban doprinos afirmaciji zadrugarstva i udruživanja. S obzirom na to da 2020 , zbog zdravstvene situacije , skup nije bio održan , ove godine su uručene dve nagrade.

Za 2020- tu priznanje je dodeljeno jedoj od osnivača i odgovornoj urednici portala Agroportal – znanje je moć, novinarki revije Dobro jutro i predsednici Društva agrarnih novinara Jasni Bajšanski, a za 2021 godinu nagrađena je revija TOP srbija, odnosno njen osnivač i urednik Mihajlo Berček.

Jelena Nestorov Bizonj, predsednica ZSV i Jasna Bajšanski, laureatkinja za 2020. godinu

 

– Posebnu pažnju posvećujem zadrugarstvu razumevajući da život jednog sela ima perspektivu samo kada u njemu postoji zemljoradnička zadruga koja posluje stabilno i kontinuirano. Zbog toga je tokom mog novinarskog rada zadrugarstvo uvek bilo u fokusu. Smatram da od zadrugara mnogo toga možemo da naučimo, pre svega da smo zajedno jači. Svim zadrugarima i poljoprivrednicima čestitam predstojeće praznike i želim da im naredna godina bude berićetna i isplativa, poručila je Jasna Bajšanski.

Njen kolega Mihajlo Berček naglasio je da je posebno uživao u saradnji sa Zadružnim savezom Vojvodine i sa zadrugarima.

 

 

Jelena Nestorov Bizonj, predsednica ZSV i laureat Mihajlo Berček

 

-Mislim da sam njihova iskustva, njihove muke i uspehe preneo tako što sam ih „spakovao“ i prikazao lepim rečima. Velikim delom i oni su zaslužni što sam dobio ovu nagradu, rekao je Berček.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 

Nagrađeni posebno ističu značaj zadruga za svaku seosku sredinu, a zadrugari poročuju da su i za narednu godinu postavili ambiciozne ciljeve.

Izvor: RTV

Ostavite komentar